“Colapis Rock Fest” – kako su propali rock’n’ roll i jedna dobra zamisao

“Colapis Rock Fest” – kako su propali rock’n’ roll i jedna dobra
zamisao

U svakom slučaju – velika šteta. Ne samo zbog truda kojeg su proteklih mjeseci u organizaciju uložili članovi Udruge mladih “Devedesete”, već i zbog imidža Kamanja, sela što je u posljednje vrijeme zbog niza sjajnih koncerata počelo dobivati epitet male metropole rock’n’rolla. Sve to, nažalost, ostalo je u sjeni debele mrlje onog što se događalo uoči druge večeri “Colapis Rock Festa”, kada je nekoliko stotina posjetitelja satima stajalo pred ulazom i čekalo na odluku hoće li koncerta uopće biti ili ne.

Uvod u konfuznu večer bilo je snažno nevrijeme koje je oko 20 sati opralo Kamanje i malobrojne kampere koji su trodnevni festival odlučili provesti u tom mjestu. “Koncert je upitan jer je sva oprema natopljena vodom”; “Bina se suši i sve će početi za koju minutu”; “Ne zna se hoće li biti išta, jer nema dovoljno ljudi a bendovi traže novac unaprijed” – samo su neke od teza koje su kružile među već dobro iživciranim i nestrpljivim posjetiteljima. Nešto poslije 23 sata posjetiteljima je priopćena sljedeća odluka – zbog lošeg se vremena otkazuju druga i treća večer. Posjetitelji iz Zagreba, Karlovca i Slovenije počeli su se lagano razilaziti da bi samo desetak minuta poslije konfuzija nastavljena novom odlukom organizatora – koncerta će ipak biti, iako se još ne zna tko će svirati. Nekoliko stotina posjetitelja tako je ipak na kraju pušteno unutra i s tri sata kašnjenja odgledalo tek dio najavljenog programa. Grupa Ramirez odustala je od nastupa, a na glavnoj pozornici su se izmijenili redom veseli riječki “Irci” Belfast Food, zatim pop atrakcija Vatra i na kraju zvijezde večeri – Partibrejkers. 

I kultni je bend iz Beograda na očito podlegao lošoj uvodnoj atmosferi, o čemu je dovoljno rekao pozdrav kojim je Cane pozdravio posjetitelje. – Hvala vam svima što ste došli u ovu zabit – rekao je prilično bezvoljni pjevač Partibrejkersa, čiji je žestoki ali beskrvni nastup mogao zadovoljiti tek najokorjelije fanove. Odluka o tome hoće li večeras biti održana treća večer festivala na kojoj su po najavi trebali nastupiti Dubioza kolektiv, Zabranjeno pušenje i Lačni Franc bit će donijeta tek poslijepodne. Da ne bude sve tako crno, spomenimo da je prva večer, na kojoj su nastupili Let 3, Adastra, Kawasaki 3P i Pankrti protekla u neusporedivo boljoj atmosferi, iako opet pred manje gledatelja nego se očekivalo – njih 700-tinjak. Loš okus koji ostaje poslije premijernog “Colapis Rock Festa” velika je pouka za organizatore za ubuduće, naravno, ako im publika dade priliku da do novog izdanja festivala uopće dođe. Zaključna ocjena svega – čista petica za zamisao, trud i sjajan popis bendova; nedovoljan za organizacijske propuste i “vozanje” malobrojnih posjetitelja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest