Nije dugo trajalo – Mile Sokolić završio karijeru i u Zelenoj listi

Nije dugo trajalo – Mile Sokolić završio karijeru i u Zelenoj listi

Mile Sokolić završio je karijeru u još jednoj u nizu stranaka kojoj je pripadao. Na izvanrednoj skupštini Zelene liste na državnoj razini razriješen je funkcije supredsjednika, piše današnji Novi list.

– Došlo je do određenih nesporazuma unutar same stranke, no to su ipak interne stvari. Najkraće rečeno, možemo reći da Sokolić svojim radom na toj funkciji nije zadovoljio, izjavila je Novom listu Vlasta Toth, druga supredsjednica Zelene liste, stranke koja po statutu na čelu ima jednu mušku i jednu žensku osobu. Toth navodi kako u smjeni Sokolića s ove funkcije nije presudan bio njegov angažman u predsjedničkoj kampanji Alke Vuice, dok Sokolić tvrdi kako je u nemilost došao zbog opaski da su Vlasta Toth i njen suprug Tomislav Zelenu listu pretvorili u – obiteljski biznis.

– Razlog mojeg isključenja je pismo koje sam poslao supredsjedničinom suprugu, gdje sam iznio svoja neslaganja s radom stranke. Od toga da držim da se stranka ponaša prekonzervativno i demotivira rad članova, preko izbjegavanja da se reagira na političke poteze vlasti, do guranja privatnih interesa. Bio sam i protiv ideje da se članovima nametne plaćanje nerealno visoke članarine od čak 500 kuna, kao i to da svi vijećnici čak 30 posto svoje naknade moraju plaćati stranci, rekao je Sokolić dodavši kako je to očito bio razlog za njegovo smjenjivanje.

Sokolić je politički karijeru počeo u Socijaldemokratskoj stranci Hrvatske (SDSH), da bi se potom priklonio Ligi socijalnih demokrata. Potom je 1993. bio jedan od osnivača SDU-a u Karlovcu, da bi kasnije prešao u HSLS u kojem je proveo punih devet godina. Izbačen je nakon sukoba s dopredsjednikom stranke Stankom Zrilićem. – Očito sam preiskren i imam problem s autoritetima. Za mene politika nije povlađivanje, a nažalost, ispada da se sve stranke nakon nekog vremena počinju ponašati isto, rekao je Sokolić. U karlovačkoj javnosti, navodi Novi list, Sokolić je  poznat kao prilično osebujan političar, često sklon izražavanju svojih stavova putem maštovitih performansa. Jedan od dojmljivijih je bilo njegovo vezivanje lancima za ulazna vrata HSLS-a u trenutku kad je isključivan iz te stranke.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest