Otvorena izložba na temu života Sv. Franje

Otvorena izložba na temu života Sv. Franje
Izložba u Franjevačkom samostanu

U izložbenom prostoru vjeronaučne dvorane crkve Presvetog Trojstva  postavljena je tematska prodajna izložba posvećena godini svećenika i franjevaštvu pod nazivom. “Bog ljubi vesela darivatelja”. Izlagači su u više slikarskih tehnika našli inspiraciju iz života sv. Franje, sv. Klare, Djevice Marije, anđela i detalja iz crkve. Izložene se umjetničke slike nastale na nedavnoj likovnoj koloniji, a povodom obilježavanja grada Karlovca održat će se aukcija nastalih slika.

Posjetitelji se mogu prošetati ružičnjakom samostanskog vrta gdje je postavljen kip Sv. Franje dok se u sklopu obilaska izložbe može pogleati dokumentarni film o poznatom svecu. Sudionici izložbe su: OŠ “Braća Seljan i “Dragojla Jarnević, Udruga obitelji poginulih u domovinskom radu, zadruga “Božur”, “Zelenilo” d.o.o. cvječarnica “Ruža”, Pekara “Domšić”, članovi “Ulak”-a, “Car” design, vjeroučenici, župljani, sestre Klarise iz Mikulića, časne sestre, članovi FRAME i FSR-a. Izložbu koja će biti otvorena do 13. srpnja postavile su Vesna Beg i Sandra Milčić.

Crkva Presveog Trojstva bit će poprište još jednog kulturnog dogđaja. Povodom 11. škole gitare Glazbene škole Karlovac, 27. lipnja u 19 sati održat će se prigodan koncert – duo gitara Lončar/ Klasinc, Cvete Kobal na flauti i Žarka Ignjatovića na gitari.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest