Večeras počinje 4. Etno jazz festival – koncerti u parku Veleučilišta

Večeras počinje 4. Etno jazz festival – koncerti u parku
Veleučilišta

S dva koncerta dnevno, karlovački Etno jazz festival u sljedeća će četiri dana ponuditi zanimljiv program ljubiteljima ove vrste glazbe, ali i dodatno oplemeniti nekada vrlo popularnu i živu gradsku lokaciju – park Veleučilišta, odnosno nekadašnju “vojnu baštu”. Zaslugom Veleučilišta i Zelenila park je ugodno uređen, a zaslugom Gorana Ilića ponovno će oživjeti i uz svirke.

Festival se svečano otvara večeras u 21 sat, a svakog dana svirat će se i u 23 sata, na svojevrsnom after partiju, koji niti slučajno neće biti manje atraktivan od glavnog programa, štoviše, većinom će predstavljati pravu poslasticu za ljubitelje jazza.

Kratki uvod u festival večeras će izvesti Dalibor Mateša programom “Dobro ugođene boce”, a predstavit će se i Studio 23. Nakon toga slijedi glavni dio programa, a evo i što će se svirati iz dana u dan.

Ponedjeljak, 28. lipnja

21.00 Lejla Jusić (BiH) i ansambl Buzz

23.00 Jam Session

Utorak, 29. lipnja

21.00 Tihomir Hojsak’s Jazz Room

23.00 Frank Sinatra Tribute

Srijeda, 30. lipnja

21.00 Jazziana Croatica

23.00 Joe Kaplowitz (USA), Lela Kaplowitz (HR)

Četvrtak, 1. srpnja

21.00 Goran Ilić Quintet

23.00 Bel (KA)

U zgodnom četverodnevnom programu posebno treba istaknuti posljednji dan, kada ćemo moći uživati u koncertima dvije karlovačke jazz skupine. Goran Ilić Quintet zapravo čine vrhunski hrvatski jazz glazbenici, a karlovačku odrednicu nosi zbog osnivača benda Gorana Ilića, uz kojeg sviraju Tihomir Hojsak, Borna Šercar, Branko Sterpin i Uglješa Novaković.

U 23 sata, pak, predstavlja se potpuno karlovački bend, Bel, kojeg čine vrlo mladi glazbenici.

Cijena ulaznice po danu je 30 kuna, a komplet ulaznica za sva četiri dana može se kupiti po vrlo povoljnih 80 kuna.

Recimo još kako je večeras u gradu i jedan koncert klasične glazbe. U 19.30 sati u crkvi Sveta tri kralja na Baniji, u sklopu koncertnog programa 11. međunarodne ljetne škole gitare, koncert će održati Tomislav Vukšić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest