Nekategorizirano

KA-biciklisti na Maratonu Franja: Prpić 14., Končar 26., Milaković 46., a Galović 55. mjesto

KA-biciklisti na Maratonu Franja: Prpić 14., Končar 26., Milaković
46., a Galović 55. mjesto

Karlovački biciklisti Damir Prpić, Boris Končar, Miroslav Luketić, Goran Galović i Domagoj Milaković sudjelovali su na 35. Maratonu Franja BTC City u Ljubljani. Nastupili su na Malom  maratonu u dužini od 97 km koji se vozio trasom Ljubljana – Dobrova – Horjul – Vrzdenec – Lucine – Gorenja Vas – Škofja Loka – Vodice – Tacen – Ljubljana.

Prpić je zauzeo 14. mjesto u kategoriji E, Končar 26. u kategoriji D, a Milaković 46. i Galović  55. bili su u kategoriji A. Jedini Luketić nije završio utrku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tri dana biciklističkih događanja na 35.Maratonu Franja BTC City nastupilo je preko 6.000 biciklista iz 34 države, a bicikliste je uz cestu bodrilo preko 20.000 ljudi.

- Definitivna je to potvrda kako je to pravi biciklistički praznik koji povezuje sve generacije i profile biciklista. U petak je na kronometru nastupilo 295 biciklista, u subotu na Hofer obiteljskom maratonu i Vzajemna dječjoj utrci 3.430 natjecatelja, unatoč lošem vremenu, dok je na glavnim utrkama Velikom i Malom Martonu Franja nastupilo preko 2.300 biciklista. Zanimljiv je podatak da su više od 30 posto ukupnih sudionika činile žene – kažer Danijel Perković.

Od hrvatskih biciklista odlične rezultate su postigli Bojan Gunjević iz BK Ciklus koji je zauzeo 3. mjesto u kategoriji A na Velikom maratonu (156 km), te Vladimir Fumić iz BK Dinamo koji je pobijedio u kategoriji G na Malom maratonu.

Nastupio je i svjetski biatlonski prvak Jakov Fak i pobjednik biciklističke utrke Tour of Croatia Matija Kvasina sa svojom ekipom Škola biciklizma Zagreb.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!