Nekategorizirano

HNS predlaže da država nekretnine daruje gradovima i općinama - to je jedan od koraka prema pravoj decentralizaciji

HNS predlaže da država nekretnine daruje gradovima i općinama - to
je jedan od koraka prema pravoj decentralizaciji
Napuštena vojarna u Luščiću također je u državnom vlasništvu

- Vjerujem da će ovaj prijedlog podržati i ostale političke stranke jer smatramo da će se njime spriječiti daljnje devastiranje imovine te omogućiti brže i bolje upravljanje istom. Na našem području ima mnogo objekata koji bi se davanjem lokalnoj samoupravi mogli početi koristiti svrsishodno, za potrebe naših građana, rekao je predsjednik karlovačkog HNS-a Ivan Benković.

Županijski vijećnik Marko Bubaš podsjetio je da je još krajem ožujka postavio pitanje karlovačkom gradonačelniku kada misli preuzeti vojarnu Luščić, a pisano mu je odgovoreno da su dopis DUUDI-ju poslali u rujnu 2014. godine i nisu dobili odgovor. Kazao je kako gradska uprava očito ne shvaća da hrvatska birokracija ne funkcionira na taj način i da je predložio

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad mora preuzeti vojarnu te početi graditi ono što je predviđeno GUP-om: novi vrtić, nova škola, sportska dvorana uz nju te urbane vile. GČ Novi centar s velikim brojem stanovnika nema vrtić, ni školu. Ukoliko uz njih stavimo i GČ Luščić i Jamadol vidimo koliko je neophodna izgradnja nove škole i vrtića, izjavio je Bubaš, napomenuvši da bi investitor za urbane vile morao platiti zemljište, a zakonom bi bilo omogućeno da 60 posto investiranih sredstava ide lokalnoj samoupravi, dok bi ostatak išao državi za korištenje u svrhu pomoći onim dijelovima RH koji nemaju državnu imovinu.

Predsjednica ŽO HNS-a Anka Perić podsjetila je da je u DUUDI-ju popisana sva imovina, pokrenut je i Projekt 100, u kojem su se našle i nekretnine u našoj županiji, bivše vojarne, Skakavac sa 68.727 m2, Tičarnica s 96.156 m2 i  Luščić sa 173.333 m2. Sve one, kao i vojarna Kupa, devastirane su i pokradene.

- Nadamo se da će nas svi podržati da ovaj zakon prođe za dobrobit cijele Hrvatske, poručila je Perić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!