Nekategorizirano

Karlovac po broju zaposlenih i poduzetnika na začelju od većih gradova, ali je po dobiti koju su ostvarili treći u zemlji

Karlovac po broju zaposlenih i poduzetnika na začelju od većih
gradova, ali je po dobiti koju su ostvarili treći u zemlji
PPK

Karlovac ne prednjači poput Pule u broju poduzetnika na tisuću radno sposobnih stanovnika koja je prva sa 67 poduzetnika na 1.000 stanovnika. Dapače, sa svega 28 poduzetnika gotovo je na začelju, deveti od deset najvećih gradova u zemlji, a ni broj zaposlenih i poduzetnika ni realizirani prihodi ne svrstavaju ga među najuspješnije. No, po dobiti koju su ostvarili njegovi poduzetnici na visokom je trećem mjestu.

Pokazuje to FINA-ina netom objavljena usporedba rezultata poduzetnika u 10 najvećih gradova po broju stanovnika u 2015. godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po njoj, poduzetnici Karlovca na trećem su mjestu s ostvarenih 533,8 milijuna kuna neto dobiti, dok su u usporedbi sa svim poduzetnicima gradova i općina RH na četvrtom mjestu. Tom je rezultatu, kažu u FINA-i, najviše pridonio PPK karlovačka mesna industrija s ostvarenih 15,4 milijuna kuna neto dobiti.

Inače, s 1.039 poduzetnika Karlovac je 13. u zemlji, s 9.936 zaposlenih 11., a na 11. mjestu je i po ukupnim prihodima poduzetnika od 6.079.250.000 kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!