Nekategorizirano

Predstava "Tri mala vučića i velika zla svinja" u Knjiguljici oduševila male Karlovčane

Predstava

Dječja knjižara Knijguljica pokrenula je projekt „Pričam ti priču nešto drugačije“ putem kojeg želi bajke i priče predstaviti na drugačiji način od klasičnog čitanja. Tako je prošlog petka u knjižari gostovao Laboratorij zabave – studio za igru, zabavu i smijeh iz Zagreba, sa predstavom „Tri mala vučića i velika zla svinja“.

Priča ove predstave je zapravo iskrivljena verzija poznatog klasika za djecu „Vuk i tri praščića“. Odaziva na predstavu je bio toliki, da su pojedini roditelji, ukoliko su željeli da njihova djeca gledaju predstavu, morali ostati izvan knjižare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sama predstava i priča oduševila je i velike i male. Djeca su uz mnogo smijeha i zabave bili u stalnoj interakciji sa pripovjedačicom, te su na taj način pridonijeli ritmu same predstave. Velika zla svinja nije mogla pušući uništiti kuće od opeke, betona i čelika, ali u tome uspijeva koristeći se raznim alatima kao što su čekić, bušilica i dinamita. Nakon neuspjelih pokušaja vučići su izgradili kuću od cvijeća. Miris cvijeća toliko je opio svinju, da je „progledala“ i shvatila da jedino što u životu želi su prijatelji. I tako su vučići i svinja živjeli sretno do kraja života.

„Prihvaćanje i razumijevanje različitosti temelj je kvalitetnog odnosa među ljudima. Bogatstvo života nalazi se upravo različitostima koje nas okružuju.“ - pouka je ove priče koja je oduševila male Karlovčane.

Projekt „Pričam ti priču nešto drugačije“ održava se po pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

KAportal.hr

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!