Nekategorizirano

Mlade karlovačke odbojkašice sjajne treće na jakom međunarodnom turniru u Sarajevu

Mlade karlovačke odbojkašice sjajne treće na jakom međunarodnom
turniru u Sarajevu

Odlično su svoj klub i svoj grad predstavile karlovačke odbojkašice na jakom međunarodnom turniru "Mladost i prijateljstvo" održanom u Sarajevu, a koji je okupio 12 kadetskih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, , Slovenije i Austrije).

Pod vodstvom Irene Zdjelar i Gorana Zeca mlade Karlovčanke su osvojile prvo mjesto u skupini nakon što su svladale Novo Sarajevo sa 2:0 (25:15, 25:10) i Bihać sa 2:0 (25:17, 25:13). To ih je dovelo do polufinala, gdje su se sastale s najboljom ekipom na turniru i kasnijim pobjednicama, sarajevskim OK Novi Grad koji je bio bolji sa 2:0 (25:17, 25:13).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ogledu za treće mjesto Karlovčanke su se sastale s drugom ekipom Novog Grada i nakon vrlo zanimljive utakmice slavile sa 2:1 (26:24, 19:25, 15:9).

Za Karlovac su igrale Gabrijela Grčić, Lucija Janeković, Ljubica Furač, Dora Vrbanić, Dorotea Kolaković, Ivana Marić, Lana Marčinko, Martina Raspudić, Lorena Brdar, Andrea Šalković, Petra Novačić, Maja Draganja, Tjaša Malnar te Melani Brita Luketić koja je proglašena za najbolju tehničarku turnira.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!