Nekategorizirano

Grad s gotovo milijun kuna sufinancira ugradnju razdjelnika i kalorimetara - ugovori potpisani za još 22 zgrade

Grad s gotovo milijun kuna sufinancira ugradnju razdjelnika i
kalorimetara - ugovori potpisani za još 22 zgrade
foto ilustracija

- Energetska obnova zgrada je potencijal gdje se možemo još više svi zajedno aktivirati jer ne samo da dovodi do trenutne uštede građanima i Gradu, već bitno mijenja našu svijest o važnosti i dalekosežnim pozitivnim rezultatima energetske učinkovitosti koji će utjecati i na kvalitetu života naše djece, kazao je gradonačelnik Damir Jelić na potpisivanju ugovora za sufinanciranje ugradnje razdjelnika i kalorimetara u stambenim zgradama.

Potpisano je sedam ugovora za ugradnju razdjelnika i petnaest za ugradnju kalorimetara. Ugradnju razdjelnika Grad sufinancira s 250 do  350 kuna po radijatoru, odnosno, maksimalno u visini od 50 posto ukupne vrijednosti priznatih troškova projekta. Za sve zgrade kojima je odobreno sufinanciranje ukupni su troškovi  654.998 kuna, u čemu Grad sudjeluje sa 255.450 kuna. Kalorimetre, pak, sufinancira s 1.595 do 2.175 kuna po stanu, odnosno, u visini od 50 posto ukupne vrijednosti priznatih troškova. Za zgrade kojima je odobreno sufinanciranje troškovi su 4,229.912 kuna, a Grad u njima sudjeluje sa 743.505 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program sufinanciranja ugradnje razdjelnika i kalorimetara Grad provodi od 2012. i od tada je ugrađeno više od 11.000 razdjelnika, vrijednih 6,8 milijuna kuna, u 60-ak zgrada, te 629 kalorimetara, ukupne vrijednosti 5,3 milijuna kuna, u 23 stambene zgrade.

Osim u njima, program energetske učinkovitosti Grad je sufinancirao i na obiteljskim kućama, ali i velikim objektima u svom vlasništvu: Sokolski dom, ŠSD Mladost, Nogometni stadion Branko Čavlović Čavlek, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, Knjižnica za mlade, osnovne škole.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!