Nekategorizirano

Posljednja bitka mrtvih heroja: U radovima na Židovskom groblju bit će prekopana spomen - grobnica

Posljednja bitka mrtvih heroja: U radovima na Židovskom groblju bit
će prekopana spomen - grobnica

Kako nam je javio čitatelj Kristijan Horvat, inače poznat po točnosti informacija u domeni ovih "komunalnih", kosti će biti iskopane zajedno s oko šest kubika zemlje jer točno kroz mjesto grobnice, ni lijevo, ni desno, po projektu prolazi cijev za odvodnju. To stoji i u narudžbenici radova koju je Grad uputio tvrtki Kolos a nama poslao čitatelj.

- Najprije su ukinuli ime škole koja je nosila Hertino ime, bacili i uništili spomen bistu, sada joj žele iskopati kosti. Zašto to rade, pita se Horvat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako saznaje, a mi smo tek poslali upit na koji očekujemo brzi odgovor, s aktivnostima iskapanja kostiju narodnih heroja i sprovođenje odvodnih cijevi kroz grobnicu suglasna je i karlovačka konzervatorska struka a prekopavanje je i u opisu radova.

- Poslije uništenja spomenika u Perivoju, uništenja spomenika na Petrovcu, bacanje spomen bisti u smeće, na red je došlo iskapanje kostiju iz spomen grobnice. Ovo je obračun s mrtvim antifašistima i posljednja bitka mrtvih heroja, zaključuje Horvat.

Ako već radovi i budu zahvatili grobnicu i borce NOB-a, ovo je svakako prilika da dobiju novi, dostojniji spomenik pa se valja ponadati da će i ovaj zahvat, nakon devastacije, biti uklopljen u cijeli projekt.To je i obveza investitora pa ćemo tek vidjeti kako će se to odraditi. Mrtvi heroji čije se kosti prekopavaju sigurno to neće zamjeriti.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!