Nekategorizirano

Rukometaši obavili sistematske preglede za put na OI, Luka Cindrić i službeno na popisu izbornika

Rukometaši obavili sistematske preglede za put na OI, Luka Cindrić
i službeno na popisu izbornika

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Poliklinika AVIVA predstavili su danas hrvatsku olimpijsku rukometnu reprezentaciju Rio 2016. te Polikliniku AVIVA kao službenu zdravstvenu organizaciju hrvatskih olimpijaca. Naši su rukometaši pripreme za put na Olimpijske igre u Rio započeli sistematskim pregledima u Poliklinici AVIVA, a ovu su prigodu iskoristili i za druženje s medijima, predstavljanje olimpijske momčadi i plana priprema.

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora izrazio je zadovoljstvo suradnjom HOO-a i Poliklinike AVIVA kao službene zdravstvene ustanove HOO-a koja se brine za zdravstveno stanje brojne hrvatske „olimpijske obitelji“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Želim se zahvaliti AVIVI, dijelu našeg generalnog sponzora Agrokor, na godinama suradnje i stotinama obavljenih pregleda. Zadnje četiri godine AVIVA je službena zdravstvena ustanova HOO-a i stara se o preventivnim zdravstvenim pregledima svih naših sportašica i sportaša. Ovaj vrhunski zdravstveni tim jamči da će svi oni koji trebaju sudjelovati na Olimpijskim igrama biti zdravi, što je preduvjet svakog sportskog rezultata - rekao je predsjednik HOO.

Slaven Janečić, ravnatelj Poliklinike AVIVA zahvalio je na povjerenju Hrvatskom olimpijskom odboru te istaknuo kako je svim našim olimpijcima na usluzi vrhunski tim liječnika i stručnjaka Poliklinike AVIVA. Naglasio je kako su sistematski pregledi važni ne samo za vrhunske sportaše, nego za sve s ciljem očuvanja zdravlja i pravovremenog otkrivanja eventualnih oboljenja.

- Drago nam je da smo partneri hrvatskim olimpijcima, a posebno nam je drago ugostiti naše rukometaše koji su nas do sada razveselili brojnim medaljama. Vjerujemo kako će nas i na ovim Igrama razveseliti. Želimo im prije svega puno zdravlja – zaključio je Slaven Janečić, ravnatelj Poliklinike AVIVA.

Olimpijske igre u Riju bit će pete OI na koje su se hrvatski rukometaši plasirali od osamostaljenja Hrvatske, a u Rijo dolaze kao osvajači bronce iz Londona prije četiri godine. Na olimpijskom će turniru u grupi A najprije odmjeriti snage s iznimnom jakim reprezentacijama Francuske, Danske te Tunisa i Katara.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza najavio je nadolazeće Olimpijske igre u Riju, zahvalio se svima koji podupiru hrvatske rukometaše i otkrio svoja očekivanja na olimpijskom turniru.

- Želio bih se zahvaliti HOO-u na onom što nam pruža u dugom nizu godina suradnje i ustanovi AVIVA gdje se nalazimo. Ovakva druženja i pratnja koju imamo danas je dokaz da se ozbiljno prilazi našoj reprezentaciji. Što se tiče situacije za Rio dobili smo potvrdu da su svi igrači zdravi i da se momčad može isključivo fokusirati na pripreme i taktiku.  Hvala svima što nam daju maksimalnu podršku i nadam se da ćemo opravdati očekivanja - rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a.

Izbornik Željko Babić objavio je popis od 21 igrača koji dolaze na prvu fazu priprema koju će reprezentacija odraditi od 15. do 19. lipnja u Sv. Martinu na Muri. Uz popis igrača, izbornik Babić najavio je i plan priprema hrvatske muške reprezentacije uoči Olimpijskih igara. Pripreme za Olimpijske igre odrađivat će se u četiri faze uz prijateljske utakmice protiv Švedske, Slovenije i Njemačke, a na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija putuje  29. srpnja.

- Ostvarili smo zacrtane rezultate i zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u ostvarenju cilja. Zahvaljujem se igračima koji su pokazali pripadnost i strast za svojim sportom. Pripreme za Rio odvijat će se u četiri faze. Prva je u Sv. Martinu na Muri do 19. lipnja, a ostatak bi trebao biti Split, Zadar i Opatija. Igrat ćemo i dvije prijateljske utakmice sa Švedskom i Slovenijom, a posljednja provjera bit će protiv Njemačke u Riju koja će nam biti posljednja provjera za Katar. Ne bi se trebali zamarati problemima s kojima ćemo se susresti, trebamo samo biti optimisti, imati zajedništvo  i to je jedino važno - najavio je pripreme za Olimpijske igre Željko Babić, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Kapetan Marko Kopljar naglasio je kako su svi iznimno motivirani te da će kao i uvijek, dati svoj maksimum da još jednom olimpijskom medaljom razvesele sve nas:

- Pripreme kreću od danas. Svi smo došli u dosta dobrom stanju unatoč dugim sezonama. Prilagodit ćemo se svakoj situaciji u kojoj se nađemo tijekom priprema. Dat ćemo sve od sebe, a cilj je jasan – doći u najboljem stanju na Olimpijske igre i pokazati svoju kvalitetu. Do prve utakmice je još dva mjeseca i imamo dosta vremena da se dobro pripremimo.

Popis igrača za prvu fazu priprema za Olimpijske igre: Ivan Stevanović – HC PPD Zagreb Ivan Pešić – HC Meshkov Brest Filip Ivić – HC PPD Zagreb Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce Lovro Mihić – HC PPD Zagreb Domagoj Pavlović – HC PPD Zagreb Ivan Čupić – HC Vive Tauron Kielce Zlatko Horvat – HC PPD Zagreb Jerko Matulić – HC Chambery Ilija Brozović – THW Kiel Krešimir Kozina – HC Flensburg Marino Marić – HC Melsungen MT Marko Kopljar – HC Barcelona Luka Šebetić – HC PPD Zagreb Luka Stepančić – HC PPD Zagreb Luka Cindrić – HC Vardar Igor Karačić – HC Vardar Marko Mamić – HC Dunkerque Ivan Slišković – HC Veszprem Domagoj Duvnjak – THW Kiel Jakov Gojun – Fuchse Berlin

Stručni stožer: 1. Željko Babić, izbornik 2. Petar Metličić, trener 3. Mario Tomljanović, kondicijski trener 4. Valter Matošević, trener vratara 5. Ivano Balić, koordinator za muški rukomet 6. Ivica Udovičić, tehnički direktor 7. Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager 8. Tomislav Kukin, liječnik 9. Krešimir Rotim, liječnik 10. Goran Krušelj, fizioterapeut 11. Božo Šinković, fizioterapeut 12. Tomislav Madjerčić, fizioterapeut 13. Zoran Ćulk, snimatelj

Hrvatska olimpijska rukometna reprezentacija na OI (od 1992.): OI Atlanta 1996. - zlatna medalja (Patrik Ćavar, Slavko Goluža, Božidar Jović , Nenad Kljaić, Venio Losert, Valter Matošević, Alvaro Načinović, Goran Perkovac, Iztok Puc, Zlatko Saračević, Irfan Smajlagić, Bruno Gudelj, Zoran Mikulić, Vladimir Jelčić, Valner Franković, Vladimir Šujster) OI Atena 2004. - zlatna medalja (Ivano Balić, Davor Dominković, Mirza Džomba, Slavko Goluža, Nikša Kaleb, Blaženko Lacković, Venio Losert, Valter Matošević, Petar Metličić, Vlado Šola, Denis Špoljarić, Goran Šprem, Igor Vori, Drago Vuković, Vedran Zrnić) OI Peking 2008. - 4. mjesto (Mirko Alilović,Ivano Balić, Davor Dominiković, Domagoj Duvnjak, Mirza Džomba, Zlatko Horvat, Blaženko Lacković, Venio Losert, Petar Metličić, Renato Sulić, Goran Šprem, Tonči Valčić, Igor Vori, Ljubo Vukić, Drago Vuković) IO London 2012. - brončana medalja (Mirko Alilović, Ivano Balić, Damir Bičanić, Denis Buntić, Ivan Čupić, Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Marko Kopljar, Blaženko Lacković, Venio Losert, Ivan Ninčević, Manuel Štrlek, Igor Vori, Drago Vuković)

HOO/ Manuela Sentđerđi Čorković FOTO arhiva HOO i RK Vardar (Skopje)

Izdvojeno


Reci što misliš!