Nekategorizirano

Certifikat o rekordnoj štrudli na svijetu u Jaškovu - najavljen novi gastro spektakl: Štrudla Fest

Certifikat o rekordnoj štrudli na svijetu u Jaškovu - najavljen
novi gastro spektakl: Štrudla Fest

Nakon velikog uspjeha i postavljanja rekorda u dužini štrudle, koja je u Jaškovu izmjerena 1.479,38 metara 6. rujna prošle godine, organizirano je svečano uručenje potvrde svjetskog Guinnessovog rekorda destinaciji Zeleno srce Hrvatske. Materijal je službeno potvrđen u Londonu i stigla je obavijest o verifikaciji rekorda, velikog dostignuća destinacije Zeleno srce Hrvatske i hrvatske gastronomije. Za ovu prigodu, posebna gošća bila je i ovogodišnja pobjednica TV gastro-showa “3,2,1- kuhaj” Filipa Sorko iz Vinkovaca, koja je otkrila kako će sudjelovati na ŠtrudlaFestu koji će se održati 4. rujna ove godine na istom mjestu gdje je postavljen i Guinnessov rekord.

Radi se o gastronomskom predstavljanju najboljih eno i gastro posebnosti Karlovačke županije i novom turističkom proizvodu: izradom višemetarske skulpture od jabuka, profesionalnim i amaterskim natjecanjem u izradi štrudle sudionika iz Hrvatske i Slovenije, a sve pod budnim okom žirija - najvećih hrvatskih kulinarskih stručnjaka i poznatih TV lica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Jaškovu su ovom prigodom uručene i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i sponzorima koji su doprinijeli postavljanju rekorda u najdužoj štrudli na svijetu. Istaknuto je kako je sjajan rezultat ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda postignut isključivo zahvaljujući zajedništvu svih koji rade i djeluju u destinaciji, te da je bilo nemoguće istaknuti sve koji su nesebično doprinijeli ovom sjajnom rekordu.

Podsjetimo - najduža štrudla na svijetu dugačka je 1.479,38 metara. Sastojala se o 3078 komada štrudli koje su bile poslagane u neprekinutu liniju. Nadjev štrudle bio je od domaćih jabuka i grožđa iz lokalnih voćnjaka i vinograda. Službeni nositelj rekorda je PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske koju čine Karlovac, Ozalj i Ribnik. U štrudlu je ugrađeno 825 kg brašna, 653 kg jabuka, 260 kg grožđa, 55 litara ulja, 50 kg šećera, 10 kg šećera u prahu (za posipanje), 10 kg cimeta, 20 kg maslaca, 10 kg soli, 5 kg krušnih mrvica, 10 kg vanilin šećera i 480 litara vode.

Certifikati o svjetskom rekordu dodijeljeni su Restoranu Žganjer, Turističkoj zajednici grada Ozlja te Turističkoj zajednici grada Karlovca kao koordinatoru destinacije Zeleno srce Hrvatske.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!