Nekategorizirano

Na 19. MFF stižu Argentinci, Česi, Kostarikanci, Kazahstanci i Mađari - nastupaju u Karlovcu i još tri grada

Na 19. MFF stižu Argentinci, Česi, Kostarikanci, Kazahstanci i
Mađari - nastupaju u Karlovcu i još tri grada

- Želja nam je da ovaj Festival bude još veći i bolji od dosadašnjih 18, koji su ocijenjeni kao iznimno uspješni i odlično organizirani, poručili su organizatori najavljujući ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala folklora od 3. do 9. srpnja.

Ove godine ugostit će pet stranih grupa s više od 180 sudionika, a koliki je interes za sudjelovanje na MFF dovoljno govori i što je zaprimljeno više od 300 zahtjeva grupa za sudjelovanje na njemu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovčani i njihovi gosti, ali i Dugorešani, Ogulinci i Ozljani, u čijim će gradovima također nastupiti, imat će prilike vidjeti grupe iz Argentine, Češke, Mađarske, Kazahstana i Kostarike, kao i domaćina i izvršnog organizatora Festivala FA Matija Gubec.

- Festival je ugostio folklorne grupe sa svih kontinenata u cilju da svojoj publici svake godine prikaže što atraktivnije i egzotičnije grupe te joj približi tradicijske kulture raznih naroda svijeta. Na taj način, Karlovac kao grad postaje dio svjetske kulture i narodne baštine. Pokroviteljstvo CIOFF®-a kao dijela UNESCO-a, zahtjeva od nas kao organizatora izuzetno velike napore u provedbi ove manifestacije što svakako ne bi bilo izvedivo bez naših pokrovitelja, sponzora i donatora. Upravo zbog prepoznatljivosti festivala kao centralnog kulturnog projekta u gradu i šire, zajedno s našim generalnim pokroviteljima Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom, omogućuje nam da i ove godine uspješno realiziramo Međunarodni festival folklora, kazao je direktor Festivala Željko Štajcer.

Svečano otvorenje Festivala je u nedjelju, 3. srpnja, u Šancu, u 20.30 sati, nakon kojeg slijedi i nastup folkloraša. Prije otvorenja je tradicionalni mimohod sudionika, koji u 20 sati kreću sa Starog placa.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!