Nekategorizirano

Pala Vlada: Sabor izglasao nepovjerenje premijeru, HDZ mašta o preslagivanju, sve izgledniji novi izbori!

Pala Vlada: Sabor izglasao nepovjerenje premijeru, HDZ mašta o
preslagivanju, sve izgledniji novi izbori!

Vlada Tihomira Oreškovića je pala -  Sabor je s 125 glasova zastupnika ZA, 15 PROTIV i 2 suzdržana, izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću!

Svi Klubovi zastupnika su završili svoje rasprave te je počela pojedinačna rasprava zastupnika. Predstavnik romske manjine, zastupnik, Veljko Kajtazi je kazao da će podržati prijedlog opoziva premijera Oreškovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drago Prgomet je govorio u ime stranke Hrvatske inicijative za dijalog - HRID.

"Ovo je tužan dan za Hrvatsku. Tužno je govoriti o opozivu Vlade, a da pola Vlade nije u Saboru", kazao je Prgomet te dodao "kako nitko ne može biti sretan onim što se događa".

"Ovdje govorimo o opozivu Vlade, a ne opozivu premijera Oreškovića", kazao je Prgomet te dodao kako postoji samo jedna opcija za rješenje situacije, a to su izbori.

"Naša stranka će glasati za opoziv Vlade i pozivam predsjednika sabora da sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o samoraspuštanju", poručio je Prgomet.

Milivoj Špika iz kluba zastupnika Bandić Milan 365 rekao je kako će glasati za opoziv.

"Za nikoga iz Mosta ne mogu reći ništa loše. Ipak, očito je da je nedostajala kompatibilnost premijera i onih koji su ga predložili. Orešković je brzo preuzeo hrvatski način razmišljanja kojeg se mi želimo riješiti. Trebao je reći da podnosi ostavku i prekinuti maltretiranje ", kazao je Špika.

Milanović: 'Hrvatska ne može biti slučajna država, moramo na izbore što prije'

Saborskim zastupnicima se obratio i predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je rekao da će njegova stranka glasati za opoziv premijera Tihomira Oreškovića, odnosno cijele Vlade, kako bi što prije ponovno išli na nove izbore. "Mi ćemo pokušati stvoriti najširu narodnu koaliciju i ići po povjerenje za narodnu Vladu. Hrvatska ne može biti slučajna država. Ona mora imati glavu, srce i mišiće. Moramo na izbore što prije", rekao je Milanović.

Vijesti.rtl.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!