Nekategorizirano

Dodijeljeni Oskari znanja 2016 - Karlovačkim učenicima 12, ozaljskim tri, jedan i u Dugoj Resi

Dodijeljeni Oskari znanja 2016 - Karlovačkim učenicima 12,
ozaljskim tri, jedan i u Dugoj Resi

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas su dodijeljeni Oskari znanja najuspješnijim učenicima i učenicama hrvatskih osnovnih i srednjih škola za 2016. godinu. Oskare znanja osvajaju državni prvaci te oni koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Lijepih uspjeha, dakako, bilo je i za učenike i učenice iz Karlovačke županije pa tako 12 Oskara znanja stiže u Karlovac, tri u Ozalj, a jedan u Dugu Resu.

Mladi genijalci iz Gimnazije Karlovac Filip Jakšić i Albert Gajšak među rijetkim su učenicima koji su osvojili više Oskara znanja - ovaj dvojac osvojio ih je po tri, a to su zaslužili prvim mjestima na RoboCup natjecanjima u Slovačkoj i Portugalu te trećim mjestom u Austriji. Oskare znanja kao državni prvaci osvojili su i Azra Tabaković iz Tehničke škole (informatika), Hana Volner iz OŠ Dragojle Jarnević (biologija - najbolji istraživački rad) te ekipa OŠ Dubovac koja je osvojila prvo mjesto na državnom GLOBE natjecanju, a čine je Fran Pavličić, Eric Kovačina i Dorja Turkalj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo uspješnom godinom može se pohvaliti i ozaljska OŠ Slave Raškaj, čiji su učenici osvojili tri Oskara znanja za 2016. Mihaela Šimunić državna je prvakinja iz hrvatskog jezika, a Tomislav Vranić i Ivan Živčić iz informatike. Jedan Oskar znanja stiže i u Dugu Resu, osvojila ga je učenica OŠ Vladimira Nazora Karla Movre, najbolja u državi iz povijesti.

Ako vam se čini da smo se prebrojali, jer je za Karlovac navedeno 11, a ne 12 Oskara znanja, to je zato jer će sutra na posebnoj manifestaciji biti dodijeljeni Oskari znanja najboljima na natjecanjima iz glazbe i plesa. Dodjela će se održati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, a među dobitnicima je i učenik Glazbene škole Karlovac Filip Dujmović, državni prvak u saksofonu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!