Godačeva momčad “River Pub” dobila zabranu igranja na turniru Mladeži HDZ-a

Godačeva momčad “River Pub” dobila zabranu igranja na turniru
Mladeži HDZ-a

Karlovačkom ugostitelju Željku Godaču Mladež HDZ-a je, kako tvrdi, zabranila sudjelovanje na tradicionalnom malonogometnom turniru u njihovoj organizaciji iako je on već uplatio kotizaciju od 400 kuna i sa svojom momčadi “River Pub” na njemu namjeravao nastupiti.

Uzrok ovakve diskriminacije je, kaže Godač, incident iz 2008. godine kad su u njegovom kafiću poznatiji članovi HDZ-ove mladeži razbijali inventar i pjevali ustaške pjesme. Cijeli slučaj je završio na Sudu. Nepravomoćnim presudama pripadnici Mladeži oslobođeni su u postupku koji se vodio za veličanje ustaštva, u tijeku je i dalje postupak za naknadu štete, dok su prekršajno kažnjeni za narušavanje javnog reda i mira. Godač kaže da bi njegovo sudjelovanje na ovom turniru na neki način mogao biti logičan slijed normaliziranja odnosa, no umjesto toga od Mladeži je doživio šikaniranje i prijetnje.

– Sinoć me nazvao Matija Perković iz Mladeži i rekao da mi želi vratiti kotizaciju jer mi je prijava odbijena. Ne vjerujem da se to moglo dogoditi, pa neke su zemlje ratovale pa sad imaju normalne odnose i nadmeću se u sportovima, rekao nam je Godač. Kako dodaje, ovo im još ne bi toliko zamjerio da Perković nije rekao kako su “oni” dogovorili da momčad može igrati ako on odustane od sudske tužbe. Perković smatra da je prijava Godačeve momčadi na turnir bila smišljena s jedinim ciljem – daljnjom provokacijom Mladeži HDZ-a.

– Dobro je poznato što se dogodilo prije godinu i pol i prvenstveno iz sigurnosnih razloga htjeli smo da humanitarni turnir ne bude obilježen nikakvim drugim konotacijama a posebno nekim incidentom, rekao nam je predsjednik karlovačke Mladeži HDZ-a Matija Perković. Kako kaže, uljudno ga je zamolio da se nađu i da mu vrati novac od kotizacije na što je, tvrdi, Godač, pobjesnio i dao im ultimatum. – Ako do deset sati ujutro ne prihvatimo njegovu prijavu rekao je da će nas dati u medije, kaže Perković dodavši kako je Godač prvo mogao doći, ispričati se za sve prošle događaje i tada ne bi bilo nikakvih problema da nastupi na turniru. Humanitarni turnir Mladeži HDZ-a počinje večeras na igralištu na Švarči dok je cijeli prihod od kotizacije namijenjen za liječenje malog Jakova Rubida oboljelog od leukemije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest