Karlovačke atletičarke i drugi dan odlične – treće u državi uz još četiri odličja

Karlovačke atletičarke i drugi dan odlične – treće u državi uz još
četiri odličja

Mlade atletičarke Karlovca i drugi dan državnog prvenstva za mlađe seniore i seniorke u Zagrebu ostvarile su niz dobrih rezultata i na kraju osvojile izvrsno treće mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji 14 hrvatskih ekipa. Karlovčanke su se plasirale iza dva zagrebačka kluba – Dinamo-Zrinjevca i Agrama, a ispred brojnih renomiranih hrvatskih klubova poput splitskih ASK-a i Hajduka, riječkog Kvarner-Autotransa…

I pojedinačno su ostvarile još nekoliko odličnih rezultata i osvojile još četiri državna odličja. Srebrna štafeta s kraće dionice došla je do bronce u utrci 4×400 metara, za AK Karlovac trčale su Katarina Smiljanec, Ivana Starešinić, Matea Car i Antonia Humski.

Da su Karlovčanke postale doista važno ime u hrvatskoj atletici najbolje pokazuje činjenica da je brončano odličje Katarine Smiljanec u “njenoj” utrci na 800 metara primljeno čak kao malo razočaranje – no, razloga za to nema, jer u vrlo uzbudljivoj utrci tri su djevojke na cilj došle unutar tek nešto više od pola sekunde, pri čemu je Katarina od pobjednice mlađa pune tri godine.

Na 200 metara opet dvije Karlovčanke na pobjedničkom postolju (kao i dan ranije na 400 metara) – Ivana Starešinić osvojila je srebro, a Matea Car broncu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest