Nekategorizirano

Krupini radovi u stalnoj zbirci Moderne galerije u Zagrebu i Orange Regional Art Gallery u Australiji

Krupini radovi u stalnoj zbirci Moderne galerije u Zagrebu i Orange
Regional Art Gallery u Australiji

U zbirci akvarela, crteža i grafika Moderne galerije u Zagrebu, karlovačko suvremeno slikarstvo od nedavno je zastupljeno i kroz rad akademskog slikara Alfreda Freddya Krupe, monotipiju/crtež "Korijeni" iz 2013. godine, a za koji galerija utvrđuje "da je njime značajno obogaćen galerijin fundus hrvatske likovne umjetnosti".

Moderna galerija u Zagrebu najbogatija je i najvažnija zbirka hrvatske umjetnosti od 19. stoljeća do danas. Od Nikole Mašića, Vlaha Bukovca, Miroslava Kraljevića, Ljube Babića ili pak Roberta Frangeša Mihanovića, Ivana Meštrovića, Ive Kerdića i Frana Kršinića do suvremenih velikana kičice, dlijeta i novih medija nižu se remek-djela pejzažnog, figuralnog i apstraktnog slikarstva, portretne plastike i kiparske kompozicije te konceptualne i video umjetnosti koji svjedoče o više od dva stoljeća kontinuirano visokim dometima hrvatske likovnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo ovih dana pristigla je i još jedna dobra i lijepa vijest za karlovačkog slikara, ali i gradsko slikarstvo u cjelini. Krupin rad uvršten je i u zbirku Orange Regional Art Gallery u Australiji. S tim radom se predstavio australskoj likovnoj publici prošle godine na izložbi "In one stroke" (U jednom potezu).

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!