Razvojna agencija prema IPA programu kandidirala sedam projekata

Razvojna agencija prema IPA programu kandidirala sedam projekata

Prema europskom IPA fondu za prekograničnu suradnju Razvojna agencija Karlovačke županije ovih je dana u suradnji s partnerskim udruženjima iz Slovenije i Hrvatske kandidirala sedam projekata.

Financijski je najznačajniji projekt naziva “Život iz dubina” u koji se krenulo zajedno s Općinom Črnomelj. Hrvatski dio projekta podrazumijeva dubinska istraživanja vodenih resursa HOC-a Bjelolasica čiji je cilj osigurati vodu za umjetno osnježivanje skijališta. Tu su i projekti “inovativnog pristupa razvoju ruralnog turizma”, “promicanja globalne konkurentnosti poduzetnika – početnika” i “energetskog savjetovanja i edukacije”, zatim program “e-mladi”, “jačanje potpornih poduzetničkih institucija” i projekt “uvođenja jedinstvenog sustava oznaka kvalitete vina”.

Razvojna agencija krenula je i s izradom županijske Strategije razvoja. U tu svrhu trenutno se osniva Županijsko partnersko vijeće. U tom će savjetodavnom tijelu od 39 članova sjediti predstavnici Karlovačke županije i njenih gradova i općina, Hrvatske gospodarske komore, Obrtničke komore, GSV-a, HZPSS-a, HZZ-a, Turističke zajednice, Veleučilišta, Udruge inovatora, Saveza sportova, Saveza udruga osoba s invaliditetom, te udruga hrvatskih branitelja i zaštite okoliša. Općine i gradovi imaju rok od još desetak dana da se izjasne žele li ući u suvlasništvo Razvojne agencije.

– Kao suvlasnicima će im biti puno lakše progurati svoje projekte prema EU fondovima, što će biti još značajnije kad 2012. postanemo članica Unije i otvore nam se strukturni fondovi, kaže Igor Horvat, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest