Od danas u Grabriku polufinalni turnir Interlige u baseballu

Od danas u Grabriku polufinalni turnir Interlige u baseballu

Nakon organizacijski i rezultatski uspješnog Europskog kupa u baseballu te osvajanja drugog mjesta u prvenstvu Hrvatske, karlovačke bejzbolaše čeka i posljednji ispit ove sezone – rasplet natjecanja u regionalnoj Interligi (u kojoj sudjeluju momčadi iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Slovačke).

Od danas se igraju dva polufinalna turnira, a domaćin jednog od njih je Karlovac, u kojem će se za dva mjesta koja vode na finalni turnir boriti dvije hrvatske (Olimpija Karlovac i Nada Split) te dvije mađarske (Obuda Budapest i Szentendre Sleepwalkers) momčadi.

Natjecanje se odvija po, u našem sportu uglavnom neuobičajenom, sistemu dvostruke eliminacije, odnosno momčad ispada iz turnira nakon drugog poraza. Pokušat ćemo kroz raspored malo bolje objasniti kako će se natjecanje odvijati:

Petak, 9.7.

17.00 A – Nada Split – Obuda Budapest

Subota, 10.7.

10.00 B – Olimpija Karlovac – Szentendre Sleepwalkers

13.00 C – Susret poraženih momčadi (poraženi u ovom susretu napušta natjecanje)

17.00 D – Susret pobjednika

Nedjelja, 11.7.

11.00 E – Pobjednik C – Poraženi D (poraženi napušta natjecanje)

15.00 F – Finale (pobjednik D – pobjednik E)

Kako dvije momčadi odlaze na finalni turnir, zapravo su ključni izravni susreti za eliminaciju, u subotu u 13 i nedjelju u 11 sati. Finale će se odigrati tek radi statusa nositelja na finalnom turniru.

Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Inače, na drugom polufinalnom turniru, koji se igra u Slovačkoj, igraju dvije slovačke momčadi: Apollo Bratislava i Slovan Trnava, slovenska momčad Ježice iz Ljubljane i varaždinska Vindija.

Kako je kraj srpnja na rasporedu Europsko baseball prvenstvo, na kojem nastupa i hrvatska reprezentacija, finalni turnir Interlige igra se tek u rujnu. Domaćin završnog turnira bit će Slovačka, osim u slučaju da se niti jedna slovačka momčad ne uspije plasirati – u tom slučaju domaćin bi bio Karlovac, ili neki drugi hrvatski grad ukoliko se ne plasira ni Olimpija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest