Nekategorizirano

Za novi hotel prvo arhitektonski natječaj - gradnja novog tek za dvije i pol do tri godine

Za novi hotel prvo arhitektonski natječaj - gradnja novog tek za
dvije i pol do tri godine

Znate onaj vic: leži Crnogorac pod drvetom i dovikne ženi: Imamo li serum? Ugrizla te zmija?, pita ga žena. Ne, ali se približava, uzvrati joj on. Tako i mi: je l' imamo serum u kući ako to krene loše, misleći na prostor uskoro bivšeg Hotela Korana, pitao je u svom prepoznatljivom stilu na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Mladen Rakočević gradonačelnika.

Podsjetio je da je kraj Korane srušen taksodij, kojeg su, kao i stablo ginko biloba, na satovima biologije išli gledati mnogi karlovački učenici, pa želio znati radi li se projekt za ono što će biti umjesto hotela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nismo mogli kroz dozvole zaštititi drvo, ne znam što smo mogli po tom pitanju napraviti. Po pitanju hotela, ovo je veliki korak naprijed, koji smo čekali godinama. Već se javljaju priče da tamo na mala vrata dolazi starački dom, stanovi... Nisam sklon takvim rješenjima. Grad čuva taj prostor i bez arhitektonskog natječaja ne može ništa ići. To već upućuje na serum, odgovorio je Rakočeviću Damir Jelić.

Ono što smo saznali je to, a rekao je gradonačelnik, da gradnja na mjestu devastiranog hotela s bzirom na sve što joj treba prethoditi, neće početi za 2,5 do tri godine.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!