Nekategorizirano

Svjetsko seniorsko taekwondo prvenstvo: Mateja Kunović starta prvoga dana

Svjetsko seniorsko taekwondo prvenstvo: Mateja Kunović starta
prvoga dana

Nakon dva tjedna visinskih priprema u Olimpijskom centru u La Lomi u Meksiku taekwondo reprezentacija Hrvatske stigla je u Pueblu, na poprište svjetskog prvenstva koje starta 15. i traje do 21. srpnja.

- Smotra tisuću najboljih seniora i seniorki svijeta iz 150 država posebna je iz dva razloga, po prvi put se SP održava u gradu na visini od preko dvije tisuće metara nadmorske visine i ovim prvenstvom ujedno počinje i kvalifikacijski ciklus za olimpijske igre u Rio de Janeiru. Dosadašnji sustav kvalifikacija bio je kompliciraniji i na olimpijske igre mogli su samo osvajači odličja na svjetskim ili kontinentalnim kvalifikacijama, a od ove godine uvedene su svjetske rang ljestvice i turniri na kojima će se skupljati bodovi i s kojih će najbolji na svijetu imati priliku nastupa na Igrama. Upravo su prije svjetskog prvenstva objavljene i službene svjetske rang liste po pojedinim kategorijama na temelju bodova na svjetskim kupovima, svjetskim i kontinentalnim prvenstvima i prema njima su postavljeni i nositelji za ovo prvenstvo – objašnjava taekwondo trener Neven Trbojević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvog dana prvenstva starta Mateja Kunović, članica TKD Banija, u kategoriji -46 kg. Mateja ima ukupno pet borbi do zlata a u prvoj borbi bori se predstavnicom Hondurasa, u 2. kolu čeka je druga nositeljica kategorije Meksikanka, a u borbi za medalju mogla bi se sastati s europskom prvakinjom. Podsjetimo da je Mateja u Nizozemskoj pobijedila najbolju sportašicu u toj kategoriji te da se nadamo ulasku medu prvih 16 od 42 sportaša. Tim bi plasmanom postala B olimpijski kandidat.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!