Sportom protiv nasilja – poruka policije i karlovačkih klubova

Sportom protiv nasilja – poruka policije i karlovačkih klubova

Sport kao alternativa negativnom utjecaju ulice prema mladima i kao uspješna preventiva u suzbijanju vandalizma bila je glavna poanta današnjeg druženja u Radićevoj ulici u organizaciji PU karlovačke i gradskih sportskih klubova. Prezentacije borilačkih sportova koji oplemenjuju duh i tijelo i dolazak zvijezde ringa Mirka Cro Copa Filipovića bili su dovoljni da velik broj Karlovčana danas poslijepodne obiđe Radićevu ulicu i zaviri na štandove.

PU karlovačka cijeli je happening osmislila kako bi obilježila trogodišnje djelovanje Informativnog centra policije na karlovačkom Korzu ali uz prezentaciju svog posla odaslala i jaku poruku mladima.

Svoj rad prezentirali su brojni karlovački borilački klubovi, svoju su vještinu pokazale i karlovačke mažoretkinje dok je veliku pozornost privukla improvizirana izložba starih policijskih uniformi, te najnovije opreme specijalne i temeljne policije. Svoje su vještine u uličnom fight performansu demonstrirali i interventni policajci, dok su mnogi, posebno najmlađi iskoristili priliku za fotografiranje s Mirkom Filipovićem.

Događanja u Radićevoj svoj su nastavak u večernjim satima dobila na igralištu na Dubovcu gdje je odigran malonogometni turnir. Nogoloptačke vještine ukrstili su predstavnici Grada, Županije, PU karlovačke, karlovački novinari i još nekoliko timova gradskih borilačkih sportskih klubova. U finalu su političari Grada i Županije bili bolji od PU karlovačke i osvojili turnir rezultatom 3:2. Za političare su uz ostale nastupili gradonačelnik Damir Jelić, dvojica bivših župana Vlado Jelkovac i Ivica Horvat, predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman i županijski protokolarac Bernardo Pahor. Ekipa novinara je nastavila svoj tradicionalni niz poraza na svim prigodnim turnirima. Novinarski veterani, predvođeni fotoreporterom KAportala Robertom Fajtom (koji nam se uoči nastupa pohvalio kako igra u životnoj formi) izgubili su od dječaka iz Doma za odgoj rezultatom 3:1.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest