Nekategorizirano

Večeras Dan Zorin doma uz svjetski vrijedan koncert (Gal Faganel) i otvaranje nove izložbe

Večeras Dan Zorin doma uz svjetski vrijedan koncert (Gal Faganel) i
otvaranje nove izložbe

Gradsko kazalište Zorin dom večeras slavi svoj dan, odnosno 121. rođendan. Zorin dom je jedna od najznačajnijih, a i Karlovčanima najmilija građevina u gradu na četiri rijeke. Težnja da se u Karlovcu sagradi jedno reprezentativno zdanje u kojem bi se održavali društveni skupovi i umjetničke priredbe, datira još od početka 19. stoljeća. Gradnja današnjeg Zorin doma započeta je 1891. godine i trajala je svega 7 mjeseci! Zgradu, otvorenu 27. studenog 1892. godine, projektirao je te njezinu gradnju izveo naturalizirani Zagrepčanin podrijetlom iz Gemone u Furlandiji, Đuro Carnelutti.

Povodom 121. obljetnice u karlovačkom kazalištu svečani program počinje u 19,30 sati otvaranjem 2. samostalne izložbe Bojana Kiskog pod nazivom "Svijet snova  nostalgije". Nakon toga, s početkom u 20 sati koncert će održati proslavljeni violončelist Gal Faganel u pijanističkoj pratnji Caleba Harrisa. Na programu su djela Beethovena, Mendelssohna, Martinua i Brahmsa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gal Faganel slovensko-američki je glazbenik iznimne karijere, osnivač Komornog orkestra Arizone, član Simfonijskog orkestra grada Phoenixa i svjetski poznatog gudačkog kvarteta Tetraktys. Dobitnik je niza priznanja i nagrada, od rodne Slovenije i Hrvatske u kojima je bio osvajač međunarodnih natjecanja mladih glazbenika u tinejdžerskoj dobi, preko Italije pa do SAD-a. U solo karijeri koncertirao je na četiri kontinenta i mnogobrojnim državama.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!