Kako je zbog afere Daimler “IM metal” preko noći postao “Flammifer”?

Kako je zbog afere Daimler “IM metal” preko noći postao
“Flammifer”?

Ozaljska tvrtka IM metal, javnosti poznatija po proizvodnji 210 vatrogasnih vozila zbog kojih su je američki istražiteljski krugovi i napisi u medijima povezali sa korupcijskom aferom Daimler, ovih je dana promijenila naziv u Flammifer.

Trgovački sud donio je 19. svibnja rješenje kojim IM metal postaje Flammifer uz obrazloženje da latinska riječ flammifer na hrvatskom jeziku ima značenje “vatren”. Ne zna se je li na promjenu naziva tvrtke utjecala afera koja je dospijela u javnost samo mjesec dana prije preimenovanja. Inače, tehnički direktor IM metala, točnije Flammifera Goran Žugec ozlijeđen je prije desetak dana u prometnoj nesreći u Iranu gdje su ozlijeđeni i veleposlanik RH u Iranu Esad Prohić kao i netko iz tvrtke Itema iz Zagreba.

Zanimljivo je da su u svibnju svi članovi nadzornog odbora IM metala podnijeli ostavke na članstvo u NO, pa su imenova tri nova člana. Nadzornim odborom tako odsad predsjeda Zdenko Rinčić, haški svjedok čiji je stan u Zagrebu policija 2004. godine pretresela zbog sumnje u Rinčićevu povezanost s bijegom generala Ante Gotovine. U NO još sjede i Zvnoko Bošnjak te Zvonimira Stiperski. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest