Indire Akiki u borbi za nastup na prvom WTA turniru uspješna u prvom kolu

Indire Akiki u borbi za nastup na prvom WTA turniru uspješna u
prvom kolu

Mlada karlovačka tenisačica Indire Akiki u slovenskom Portorožu bori se za nastup na prvom WTA turniru u karijeri. Mlada Karlovčanka nakon odlične prve polovice 2009. godine imala je puno nesreće s ozljedama pa nema sumnje kako je odlična vijest već i prigoda da nastupi u kvalifikacijama jakog WTA turnira na kojem je prva nositeljica trenutačno druga tenisačica svijeta, Srpkinja Jelena Janković.

Već sada Akiki može biti i barem djelomično zadovoljna, jer nakon što je zbog novih problema s ozljedama na pobjedu čekala dva mjeseca, kvalifikacije za WTA turnir u Portorožu otvorila je uspjehom – u dva seta je prilično lako svladala Dankinju Malou Ejdesgaard sa 6:2 i 6:4.

U sljedećem kolu kvalifikacija, pak, očekuje je vrlo težak zadatak – igrat će protiv sedme nositeljice kvalifikacijskog turnira, 145. igračice svijeta (Akiki je trenutačno na 641. mjestu WTA ljestvice), Gruzijke Anne Tatishvili.

U glavnom dijelu turnira nastupit će i hrvatske tenisačice Petra Martić i Jelena Kostanić Tošić, a u kvalifikacijama nastupa i Ana Vrljić koja je u 1. kolu neočekivano lako svladala osmu nositeljicu, Poljakinju Martu Domachowsku sa 6:0 i 6:1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest