Akiki u drugom kolu kvalifikacija poražena od jake Gruzijke Tatishvili

Akiki u drugom kolu kvalifikacija poražena od jake Gruzijke
Tatishvili

Mlada karlovačka tenisačica ipak nije uspjela napraviti veliko iznenađenje i u drugom kolu kvalifikacija za WTA turnir u Portorožu svladati (pre)jaku Gruzijku Annu Tatishvili, trenutačno 145. igračicu svijeta, koja je na ljestvici za oko 500 mjesta bolje plasirana od Karlovčanke.

Akiki je odlično odigrala prvi set i popustila tek u samoj završnici, pa je Tatishvili taj set dobila sa 7:5. U drugom setu igra mlade Karlovčanke se raspala i Gruzijka je s lakih 6:0 došla do plasmana u treće kolo kvalifikacija.

Ipak, nastup na prvom WTA turniru u karijeri i prolazak prvog kvalifikacijskog kruga pobjedom nad Dankinjom Ejsegaard svakako bi trebao biti solidna motivacija karlovačkoj tenisačici za nastavak sezone opterećene brojnim ozljedama. Inače, u dosadašnje četiri godine na ITF/WTA touru Akiki ima osvojen jedan ITF naslov pojedinačno (Mostar), a isti turnir osvojila je i u parovima, igrajući sa Srpkinjom Špremo. U pojedinačnoj konkurenciji ima još dva (Prokuplje i Mostar), a u parovima još tri finala (Antalya, Los Mochis i Queretaro) ITF turnira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest