Policajci koji su pretukli Alena Ajkića vraćeni na posao

Policajci koji su pretukli Alena Ajkića vraćeni na posao

Policijski stegovni sud u Rijeci odlučio je da se tri mjeseca poslije suspenzije na posao u PU karlovačku vrate policajci Kristijan Maglić, Marin Hajko, Dražen Lipošćak i Tomislav Trgovčić – objavio je današnji Večernji list. S posla su udaljeni kad je na benzinskoj crpki u karlovačkom naselju Švarča ozlijeđen Alen Ajkić.

Maglić, protiv kojeg se vodi i kazneni postupak jer se u optužnom prijedlogu navodi da je upravo on šakom udario Ajkića, na stegovnom je sudu kažnjen uvjetnom kaznom. Bude li u postupku pred Općinskim sudom u Karlovcu kažnjen na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci, radni će mu odnos u policiji prestati, objašnjava Ajkićev odvjetnik Željko Olujić. Preostaloj trojici policajaca izrečena je novčana kazna 20 posto od osobnog dohotka. Da je stegovni postupak okončan, Večernjaku je potvrdila i glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

Odvjetnik Olujić najavio je da će od države tražiti 400.000 kuna odštete zbog ozljeda koje je zadobio Alen Ajkić, a za koje je policija u početku tvrdila da su nastale kad je pijan pao na sanduk.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest