Biramo NAJ kupalište(1):Mrežnica u Zvečaju mamac za Zagrepčane

Biramo NAJ kupalište(1):Mrežnica u Zvečaju mamac za Zagrepčane

KAportal.hr pokrenuo je akciju izbora “NAJ kupališta” na širem karlovačkom području za ljeto 2010. godine. Obuhvatiti ovim pregledom sva ona prekrasna skrovita mjesta na četiri ovdašnje rijeke bilo bi nemoguće, pa se naša ekipa fokusirala na 13 najpoznatijih lokacija, iako će oni koji traže samo osvježenje, lijepu prirodu i mir, vjerojatno reći da su neke nepravedno zaboravljene. No kako bilo, u idućih ćemo 13 dana svakodnevno donijeti foto reportaže s 13 odabranih kupališta na Mrežnici, Korani, Dobri i Kupi. Za svako od njih, naš je tročlani žiri dao ocjene u pet kategorija – čistoća vode, uređenost kupališta, ljepota prirode, ugostiteljska ponuda i popratni sadržaji. Maksimalan broj bodova po kategoriji je 15, iako u startu treba iznijeti ogradu da je riječ o subjektivnim prosudbama. Pozivamo i sve vas da se uključite u akciju glasanjem na anketi na dnu stranice. Mišljenje “glasa javnosti” također će biti uključeno u ukupan zbroj bodova.

Turneju smo počeli na kupalištu u Zvečaju, narodski, prema imenu vlasnice tamošnjeg poznatog restorana “Zeleni kut”, znanom i pod imenom “kod Puškarićke”. Ukoliko ste o Mrežnici ikad pričali s nekim Zagrepčaninom, vjerojatno ste shvatili da mu je prva asocijacija na našu krašku ljepoticu upravo ovo kupalište, koje je vikendom, doista, prepuno gostiju iz metropole.

No, restoran “Zeleni kut” prema kojem je najpoznatije, nije njegov jedini adut. Lijepa priroda, čista i ugodno topla voda, slapići i mnoštvo popratnih sadržaja poput dječjih i odbojkaških igrališta, “free” roštilja na otvorenom i mogućnosti iznajmljivanja kanua i gumenjaka za rafting, dovoljan su mamac da dolazak u Zvečaj neće požaliti ni onaj koji odluči zaobići vrhunsku, ali ne pretjerano jeftinu gastro ponudu “Zelenog kuta”. Vrlo visok dojam za ovo kupalište kvari tek nepodšišana trava na njegovim rubnim dijelovima, no to je već traženje dlake u jajetu.

OCJENE KAportala:               

Čistoća vode 12 – Uređenost kupališta 13 – Prirodne ljepote 13 – Ugostiteljska ponuda 14 – Popratni sadržaji 13 UKUPNO: 65

TRENUTNI POREDAK:

01. Mrežnica Zvečaj   (65), 02. Foginovo Korana Karlovac   (…), 03. Mrežnica Mala Švarča  (…), 04. Mrežnica Galovići (…), 05. Dobra Grdun (…), 06. Kupa Kamanje (…), 07. Kupa Bubnjarci (…), 08. Mrežnica “Otok ljubavi” (…), 09. Mrežnica “kod Bosiljevca” (…), 10. Kupa Jurovo (…), 11. Dobra “Krvavi mlin” (…), 12. Mrežnica Brig (…), 13. Korana Malići (…).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest