Ovo je Milan Mikić(25), čovjek koji je ubio zbog 300 kuna

Ovo je Milan Mikić(25), čovjek koji je ubio zbog 300 kuna

Ogulinac Milan Mikić(25) ubio je Anku Klipu(88) 30. lipnja oko 10 sati u njezinoj obiteljskoj kući u Latinu u općini Plaški. Ušao je kroz otključana vrata i popeo se na prvi kat gdje je u sobi zatekao sirotu staricu. Tražio je novac, a ona nije dala. Udario ju je šakom u glavu. Ona je bespomoćno pala. Nastavio ju je udarati nogama po glavi sve dok nije prestala davati znakove života. Potom je ispreturao stvari po kući, pronašao je plijen, punih 300 kuna, koje je u sljedećih nekoliko dana i potrošio. Uhićen je jučer u 15.30 sati, a danas je prije podneva priveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu. Dva sata prije Mikića priveden je i Goran Oskoruš, brat njegove supruge Ivanke, osumnjičen da je 9. srpnja pokušao mačetom ubiti djelatnika PP Ogulin.

Upravo taj pokušaj ubojstva tijekom potrage za ubojicom Anke Klipa naveo je policiju na trag tko bi mogao biti glavni osumnjičenik. U nazočnosti odvjetnika, oba osumnjičenika sama su se javila u PP Ogulin. Goranovi roditelji Anđa i Ivica došli su ga vidjeti nakon ispitivanja na Sudu. Majka ga je pitala jesu li ga tukli vičući kako će dokazati sinovljevu nevinost.

– On je moja maza, nije kriv. Milan nam je ispričao kako je ubio babu. Rekao je da ju je tražio čašu vode, a ona ga je htjela sjekirom po glavi. Izmaknuo se i vratio joj letvom po glavi. Mi smo ga ugurali u auto i predali policiji – rekla je Anđa Oskoruš.

Nisu samo njih dvojica iz obitelji Oskoruš poznati policiji zbog brojnih kaznenih djela imovinskih delikata.  Prvi suprug Ivanke Oskoruš, Niko Batljan zvan Riža, kao i njezin drugi brat Ivica Cindrić, u zatvoru služe 5,5-godišnje kazne zbog ubojstva starca Ive Bartulovića u Banjoj Luci prije tri godine. Zbog 400 konvertibilnih maraka, 50 eura i 100 dolara Cindrić mu je zadao smrtonosni udarac, Niko Batljan članove bande uveo je u kuću, a mali Goran, tada 16-godišnjak, sve je promatrao. Ivanka je držala stražu vani u automobilu. I drugi Ivankin muž u zatvoru će završiti zbog ubojstva nemoćne osobe iz koristoljublja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest