Rekli da je neizvedivo zalijevati vodom iz rijeka, drugi dan tvrde da zalijevaju godinama

Rekli da je neizvedivo zalijevati vodom iz rijeka, drugi dan tvrde
da zalijevaju godinama

Nedavno objavljena vijest o tome kako Zelenilo tijekom ljetnih žega danonoćno zalijeva karlovačke zelene površine iznjedrila je zanimljiv komentar jednog od naših čitetelja koji je zgrožen činjenicom da se parkovi, pogotovo u vrijeme najteže krize, zalijevaju pitkom vodom. -Zalijevaju da, pitkom vodom iz Vodovoda kao da ne mogu svoje cisterne napuniti Koranom ili Kupom i tako zalijevati cvijeće. Ponašamo se kao pijani milijunaši – komentirao je Zluce. Željko Tomaš, glasnogovornik Zelenila, najprije nam je telefonom pojasnio da se cisterne pune na hidrantu koji se nalazi u krugu poduzeća, te da se sva potrošena voda, pa i ona utrošena na zalijevanje cvjetnjaka i drvoreda, uredno plaća.

-Zalijevanje vodom iz rijeka je zanimljiva ideja ali tehnički trenutno neizvediva. Za njezinu provođenje bi ipak bila potrebna reorganizacija posla – rekao je Tomaš u srijedu. Dan kasnije odgovor je malo preobličio, ili bolje rečeno, uskladio ga s onim koji je Radio Mrežnici na tu temu  izjavila glasnogovornica Grada Andreja Barberić. -Zelenilo u zadnje dvije godine, od kada je nabavilo novu cisternu od 6 kubičnih metara, gradske cvjetnjake uz Koranu, kod željezničkog kolodvora, na Korzu, na rotoru Dubovac, u Vrbanićevom perivoju, u Modrušanovom parku te ostale gradske cvjetnjake i mlada stabla, zalijeva vodom iz Korane. Voda iz Korane je između ostalog prihvatljivija za zalijevanje bilja jer je toplija od vode iz javne vodoopskrbe te bilje ne doživi temperaturni šok. Cisterna se puni noću kada se obavlja zalijevanje, a potrošimo svake večeri između 10 do 12 kubičnih metara koranske vode – tvrdi Tomaš u novom tumačenju. Zbunjeni proturječnim odgovorom nazvali smo Tomaša da nam pojasni o čemu se radi, pa se on, zatečen našim pitanjem na kojoj se lokaciji cisterne pune vodom iz Korane, rekao da ne zna. Ipak, nazvao nas je nekoliko minuta kasnije i rekao da se cisterne Zelenila svake večeri pune na – Foginovom kupalištu.

Na novi upit kada se to događa kako bi mogli napraviti fotografije akcije punjenja rekao je trenutno ipak ne puni jer je na cisterni “prošao” ležaj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest