Nekategorizirano

U Zorin domu karlovačka Gimnazija proslavila 245. obljetnicu

U Zorin domu karlovačka Gimnazija proslavila 245. obljetnicu

U prepunom Gradskom kazalištu Zorin dom, Gimnazija Karlovac proslavila je 245. rođendan uz Svečanu akademiju. Sadržajni program imao je i ugodno osvježenje - na njemu nije bilo govora političkih dužnosnika, koji su se prisutnima mogli obratiti tek nakon završetka programa, kada su brojni gosti već napuštali Zorin dom.

Zato smo mogli uživati u bogatoj povijesti škole - kroz program su posjetitelje vodili Lorena Kovačević, Bojan Jovanović i Ivana Paljug. Nakon kratkog upoznavanja s poviješću škole i zanimljivih crtica iz prvih gimnazijskih dana, prikazan je odličan kratki film gimnazijske videodružine "Školski odmor Ljudevita Gaja".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom su na red došli slavni nekadašnji gimnazijalci - kratko, prigodno i dostojno gimnazijalci su podsjetili na Nikolu Teslu, Ljudevita Rossija, Mirka Seljana, Rudolfa Taclika, Ljudevita Jonkea, Ivana Gorana Kovačića, Mariju Vrbetić, Petra Skutarija i Slavka Mihalića.

Prikazani su i intervjui koje su članovi novinarske sekcije obavili s Katicom Horvatić, Igorom Cikušom i Ognjenom Gravorom.

Tijekom cijele priredbe lijepim glazbenim i interpretatorskim nastupima program su uveličali i gimnazijski zbor i komorni orkestar, pijanistica Ana Obrovac i saksofonist Boris Kolarić, te, kao interpretatori proze i poezije - Bojan Jovanović, Franka Cegur i Ana Ninčević.

Na kraju, uz prigodan govor ravnatelja Damira Mandića, gimnazijalci su zaslužili pljesak i za novu zastavu i himnu škole, koje su osmislili sami učenici. Autori zastave su Marin Petrunić i Hrvoje Rudeš, učenici trećeg razreda, a njihov vršnjak Karlo Jurković uglazbio je himnu na tekst učenice prvog razreda Endrine Pavlić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!