Karlovački prvoligaš u prvom kolu svladao zaprešićki Inter sa 3:0

Karlovački prvoligaš u prvom kolu svladao zaprešićki Inter sa 3:0

Nogometaši Karlovca uspješno su započeli novu prvoligašku sezonu. Uspješan start tim je važniji iz razloga što je pred njima, kao i svim drugim prvoligaškim klubovima, duga, naporna i napeta sezona na kraju koje će čak pet klubova izgubiti prvoligaški status, jer se liga smanjuje na 12 klubova.

Barem zasad, Karlovac nije među onima koji bi trebali biti najzabrinutiji, jer u sezonu su ušli igrom i rezultatom uvjerljivom pobjedom nad Interom iz Zaprešića – 3:0. Oko 1500 gledatelja moglo je biti zadovoljno i otvorenom i napadačkom igrom domaćeg sastava, koji je nakon godinu dana ponovno zaigrao u svojoj tradicionalnoj plavo-bijeloj kombinaciji.

Doduše, prvi su zaprijetili gosti, već nakon dvije minute Palić je odapeo s gotovo 25 metara, no Sunara je sjajnom intervencijom “izvadio” loptu iz gornjeg kuta. Od tog trenutka sve je bilo u znaku domaće momčadi, a samo tri minute kasnije Tokić je nakon gužve u šesnaestercu uputio loptu prema gostujućoj mreži, no obrana Intera otklonila je opasnost s gol-linije.

Napadali su Karlovčani ponajviše preko bokova i raspoloženih Kovačevića i Jerneića, a u sredini su najveću opasnost za goste predstavljali Husić i Tokić. Bilo je lijepih prigoda – ne i pogodaka.

A onda, u 43. minuti, nakon još jedne odlične prigode Tokića, u nastavku akcije Kovačević je sjajno ubacio, a Špišić glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Santinija – 1:0.

Karlovački nogometaši i u drugom dijelu krenuli su ofenzivno i susret riješili već u 48. minuti. Paracki je izmaknuo gostujućoj obrani, krenuo sam prema vrataru, srušio ga je Yankep i to je rezultiralo crvenim kartonom i slobodnim udarcem u idealnoj poziciji. Husić je lijepim pogotkom doveo Karlovac u vodstvo 2:0.

Tempo igre tada je pomalo opao, gosti s igračem manje nisu imali prevelikih ambicija da se otvore, a Karlovčani nisu imali razloga da i dalje jurišaju svom snagom. Ipak, jedan od najboljih igrača utakmice, Kovačević, u 70. minuti iz slobodnog udarca još je jednom zatresao gostujuću mrežu. Veliki i zasluženih 3:0 na otvaranju sezone.

U sljedećem kolu, 31. srpnja, Karlovac gostuje u Zadru.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest