Nekategorizirano

Inkasator radio kao banka, donirao i posuđivao, najviše NK Karlovcu

Inkasator radio kao banka, donirao i posuđivao, najviše NK Karlovcu

Nakon što je Agencija za zaštitu osobnih podataka gradskoj tvrtki "Inkasator" naložila da Građanskoj inicijativi "Za Karlovac" ipak da podatke od prihodima i rashodima, predstavnici Inicijative su, kako su obećali, podatke proslijedili medijima a kako bi šira javnost bila upoznata u što se sve trošio novac ove tvrtke u vlasništvu Grada Karlovca.

Najzanimljivije su pozajmice i donacije "Inkasatora" NK Karlovcu čiji je član Upravnog odbora zadužen za financije i direktor ove gradske tvrtke Vlatko Ivka. Naime, u prvih osam mjeseci ove godine, "Inkasator" je karlovačkom prvoligašu donirao 180 tisuća kuna te u to vrijeme dao tri pozajmice u visini 244 tisuće kuna. Jedan od, očito vrlo učestalih načina financiranja nogometnog kluba bilo je transferiranje donacija što je dosta bure izazvalo još proljetos kad je u javnost procurila lista donacija i pozajmica iz gradske tvrtke "Zelenilo" dok je njegov direktor bio predsjednik kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domagoj Švegar i Građanska inicijativa smatraju da je objava podataka o isplatama izvršenim tijekom 2010. godine na račune udruga koje su zatražili a dobili tek nakon što je to naložila Agencija, presedan u poslovanju karlovačkih gradskih tvrtki od kojeg će svaki građanin imati pravo na uvid u bilo koji dokument vezan za poslovanje “Inkasatora”, ali i drugih poduzeća. Isplatnu listu za 2011. možete pogledati ovdje.

Zanimljiv je i tijek isplata. Prva donacija NK Karlovcu u visini 40 tisuća kuna isplaćena je 13. siječnja, mjesec dana kasnije isto toliko pa onda za četiri dana 20 tisuća. Pozajmica od 150 tisuća kuna stigla je u travnju koja je vraćena istog mjeseca, dok je tijekom travnja još bilo donirano dvaput po 30 tisuća kuna. U svibnju je pak donirano 20 tisuća, posuđeno 74 tisuće. Klub je ovu pozajmicu vratio dok je "Inkasator" opet radio kao banka posuđujući NK Karlovcu 20 tisuća kuna. Manje iznose od tisuću do pet tisuća kuna dobivale su i ostale udruge dok je pozajmica od 50 tisuća kuna stigla i Rukometnom klubu. U 2010. godini NK Karlovac je od "Inkasatora" dobio 80 tisuća kuna donacija te pozajmicu od 200 tisuća kuna. Bilo bi zanimljivo vidjeti isplatne liste udrugama drugih karlovačkih tvrtki, prije svega "Čistoće" i "Zelenila" koje su u protekle dvije godine također bile velikodušne u davanju donacija. KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!