U padu s krana na gradilištu NTL-a preminuo 30-godišnji radnik iz Koprivnice

U padu s krana na gradilištu NTL-a preminuo 30-godišnji radnik iz
Koprivnice

U nesreći koja se poslije podneva dogodila na gradilištu NTL-ovog trgovačkog centra u Dugoj Resi preminuo je radnik varaždinskog poduzeća HBS , koji je radio na postavljanju rasvjetnog tijela na parkiralištu iza Centra.

Doznajemo da se radi o Davorinu K.(30) iz Koprivnice, ocu dvoje djece. Prema tragovima na mjestu događaja on je neposredno prije tragedije stajao u košari koja je bila pričvršćena na kran dizalica, a na košaru je bio pričvšćen stup koji je preminuli nastojao centrirati na parkiralište. Zbog mekanog terena, a vjerojatno i zbog toga što s kamiona dizaličara nisu bili spušteni osigurači, kamion se izvrnuo na bok, kran je udario u potporni zid, a radnik je, zajedno s košarom, pao s pet metara visine te na mjestu preminuo.

Na mjeto događaja nakon dojave u 13.50 sati stigli su dugoreški policajci, a nešto kasnije i istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jesminka Jerinić-Mušnjak te županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

Podsjetimo, Centar je trabao biti otvoren u četvrtak, ali je zbog tehničkih problema, odnosno zbog primjedbi susjeda na plinski spremnik koji je navodno postavljen preblizu kućama, odgođeno otvorenje. Kamion se izvrnuo točno na mjestu gdje je zatrpan sporni spremnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest