Nekategorizirano

Gradnja novog hotela na Korani u punom jeku - gradi se replika s tek malim izmjenama, prva faza gotova do kraja jeseni

Gradnja novog hotela na Korani u punom jeku - gradi se replika s
tek malim izmjenama, prva faza gotova do kraja jeseni

Radovi na izgradnji novog hotela Korana u punom su jeku i po svemu sudeći, prva faza - "rekonstrukcija dijela dilatacije A", odnosno gradnja dijela gdje je nekad bila kafeterija trebala bi biti završena do kraja jeseni.

Novi hotel u gabaritima starog

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako nam je pojasnio Fabio Furač iz dugoreške tvrtke Ingrad d.o.o. koja je projektirala hotel, radi se o obnovi dijela hotela koji se pak sastoji od dva dijela, jedan s dvije i drugi s tri etaže. U njemu će se na katu, kao i nekad u starom hotelu, nalaziti sobe, dok će drugi dio biti restoranski prostor. Hotel, naime, neće biti sto posto identičan kako su se pribojavali u karlovačkom Društvu arhitekata, građevinara i geodeta grada Karlovca (DAGGK), ali niti neće odstupati previše od starog rješenja. Novi projekt je napravila Đurđa Lipošćak koja je i autorica projekta starog hotela. Novi prostor imat će iste linije i osnove dok će pročelja bit redizajnirana.

- Rekonstrukcija hotela je predviđena u fazama a tempo izgradnje ovisi o investitoru, rekao je za KAportal Fabio Furač dodavši kako, s obzirom da se radi o rekonstrukciji i obnovi hotela, arhitektonsko - urbanistički natječaj nije, niti će biti proveden.

Ništa od arhitektonskog natječaja

Podsjetimo, DAGGK je dao mišljenje da nije primjereno da se gradi replika starog hotela izgrađenog krajem '70-ih godina prošlog stoljeća, već da Karlovac zaslužuje modernu, reprezentativnu građevinu, posebno jer se radi o najatraktivnijoj lokaciji u gradu, uz najljepšu gradsku šetnicu. Podsjetimo, gradonačelnik Damir Jelić je u tijeku prodaje devastiranog hotela kojeg je na koncu kupila tvrtka Lana Commerce karlovačkog poduzetnika Nikole Hanžela, više puta napominjao da postoji "obveza provedbe urbanističko – arhitektonskog natječaja za rekonstrukciju ili zamjensku građevinu hotela Korana".

Investitoru se žurilo?

U zadnjem našem tekstu o hotelu Korani objavljenom 1. travnja iz gradske uprave je stigao i dodatak - "osim ako se hotel obnavlja i/ili rekonstruira u postojećim gabaritima (bez nadogradnja i dogradnja)". Investitor očito nije mogao čekati provedbu natječaja, pa se odlučio na ovu varijantu. Bilo kako bilo, gradnja novog hotela je počela a kako će izgledati svjedočit ćemo, nadamo se, što brže. Povijest će pokazati tko je bio pravu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!