Karlovčanin Željko Bjeloš prevalio biciklom 371 kilometar za 12 sati

Karlovčanin Željko Bjeloš prevalio biciklom 371 kilometar za 12
sati

Karlovački biciklist Željko Bjeloš – Sindi ostvario je neobični rekord u vožnji biciklom – u 12 sati vožnje prevalio je 371 kilometar uz prosječnu brzinu od 31 km/h. Krenuo je u nedjelju ujutro u 6,15 sati dionicom Ilovac – Draganići – Jastrebarsko – Klinča Sela – Pisarovina – Rečica – Ilovac i taj krug dugačak 71 kilometar do 18,15 uspio prevaliti više od pet puta. Koliko je poznato, niti jedan hrvatski biciklist nije se dosad upustio u ovakvu avanturu pa Hrvatska niti nema utvrđen rekord vožnje na 12 sati.

Rezultat od 371 kilometar može se smatrati kao hrvatski neslužbeni rekord s obzirom da prilikom ovog poduhvata nije bilo službene komisije koja bi mogla potvrditi rezultat. Inače, prema dostupnim podacima UMCA (Ultramarathon Cycling Association, rekord u vožnji na 12 sati po cesti iznosi 461 km Talijana Orlanda Borinija. Dakako, treba imati na umu da Bjeloš nije imao prateće vozilo i stalnu okrijepu u piću i hrani, kao ni idealne uvjete na cesti s obzirom da spomenuti krug ima i uspona i dijelova s lošijim i grubljim asfaltom koji otežava vožnju.

Inače, Željko Bjeloš je rođen 1960. godine i najveće uspjehe u cestovnom biciklizmu postizao je sredinom osamdesetih godina, kad je bio i član reprezentacije tadašnje Hrvatske i dva puta biran među najbolje sportaše grada Karlovca u tradicionalnom izboru Karlovačkog tjednika. Danas je član BBK “T-Rex” iz Karlovca i kao vozač s velikim biciklističkim iskustvom prenosi znanje na mlađe kategorije. U svakom slučaju, naš sugrađanin napravio je poduhvat vrijedan poštovanja i nadamo se da je to samo dobar uvod u službeno postavljanje hrvatskog rekorda u vožnji bicikla na 12 sati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest