Biramo NAJ kupalište (12): Predivnu prirodu u Malićima narušila betonska grdosija

Biramo NAJ kupalište (12): Predivnu prirodu u Malićima narušila
betonska grdosija

Korana uzvraća udarac po prirodnom ambijentu i sedrenim slapovima koji se mogu uspoređivati s Mrežnicom. Radi se o kupalištu u Malićima, zaseoku nedaleko Donjeg Velemerića u Općini Barilović. Međutim, predivan slap, bistra voda i uređena obala sa solidnim prilazima u vodu bili bi posve idealno mjesto za ljetnu meditaciju i osvježenje tek da nema teške intervencije u prirodi – ogromnog betonskog mosta koji kupalište dijeli napola. Grdosija kupačima daje prednost brzog dolaska do neophodnog ljetnog osvježenja ali betonizacija ipak uskraćuje radost boravka u prirodi.

Sudeći po brojnim kupačima, uglavnom pridošlih iz Tušilovića s jedne strane i Barilovića s druge, ovo je kupalište vrlo popularno, prije svega među mladima. Red kupanja, red odbojke na pijesku, piva i poneka bačena karta u hladovini Krčme “Markan” svi su dostupni sadržaji osim možda za avanturiste koji bi za malo adrenalina u krvi riskirali slomljen vrat skakajući s mosta u relativno plitku Koranu. Zabava na vodi baš i nije neka u Malićima. Ako vam se ne da sjediti na slapiću i koristiti čari prirodnog i pritom besplatnog “jaccuzzija”, možete vježbati plivanje. Lopta u  vodi sigurno bi začinila kupanje ali samo da se majka priroda pobrinula da Maliće počasti s pješčanom plažom.  

Kod “Markana” standardna ponuda svih pića ali bez hrane. Koliko smo uspjeli primjetiti nema infrastrukture za roštiljanje tako da onima koji od boravka na plaži u Malićima žele ipak nešto više preporučujemo da u gepeku uz ugljen i rešetku ponesu i nekoliko cigli. Ako poljski frižider presuši, “Markan” pola litre pive naplaćuje 12 kuna, sokove 11 dok je litra bez vode “made in Kutjevo” okruglih 60 kuna. Markan se ipak potrudio da oni najmlađi ne ostanu posve zakinuti za veselje – postavio je dvije ljuljačke što ocjenu popratnih sadržaja ipak ne može pretjerano povisiti.

KAportal.hr

OCJENE KAportala:

– Čistoća vode 12                    

– Uređenost kupališta 11 – Prirodne ljepote 11 – Ugostiteljska ponuda 11 – Popratni sadržaji 11

UKUPNO: 56

TRENUTNI POREDAK:

01. Mrežnica “Otok ljubavi” (66), 02. Mrežnica Zvečaj (65), 03. Foginovo Korana Karlovac (64), 04. Mrežnica Galovići (63),  05. Mrežnica “kod Bosiljevca” (61), 06. Dobra Grdun (60), 07.  Mrežnica Mala Švarča (58),  08. Dobra “Krvavi Mlin” (57), 09. Korana Malići (56), 10. Kupa Jurovo (56), 11. Kupa Kamanje (51), 12. Kupa Bubnjarci (50), 13. Mrežnica Brig (…).

U akciji izbora NAJkupališta 2010. na karlovačkim rijekama, koju uz pokroviteljstvo Karlovačke pivovare provodi KAportal.hr, možete sudjelovati i vi čitatelji glasovanjem u anketi na dnu stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest