Novi program donosi invalidima pomoć u kući, edukacije, sportske sadržaje

Novi program donosi invalidima pomoć u kući, edukacije, sportske
sadržaje

Oko milijun kuna vrijedan trogodišnji program naziva “Prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom na području od posebne državne skrbi – 5+ nova znanja, novi život za osobe s invaliditetom” predstavila je danas Udruga osoba s invaliditetom dječje cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije.

Sve do 2013. godine Udruga će uvesti socijalne usluge koje su izrazito deficitarne na području od posebne državne skrbi, a osobit naglasak svih aktivnost bit će na pomoć i njegu u kući, prijevoz prilagođenim vozilom teško pokretnih osoba i korisnika invalidskih kolica. Programom će biti obuhvaćeno 105 korisnika od čega je njih 46 na području od posebne državne skrbi (Plaški, Josipdol, Tounj).

-Korisnici će imati osiguranu i pravnu te psiholoku pomoć, a posebno zanimljivo bit će trenizi boćanja uz korištenje specifične opreme i potpornih tehnologija – kazala je Marica Poljančić, voditeljicatrogodišnjeg programa “5+ nova znanja, novi život za osobe s invalidtetom”.

Program financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a Udruga “DICPDITI” provodit će ga zajedno s partnerima Karlovačkom županijom, Gradom Karlovcem, Općinom Plaški i Centrom za socijalnu skrb Ogulin. U realizaicji programa sudjelovat će i nevladine udruge iz Karlovca, Petrinje te OŠ “Vladimir Nazor” iz Duge Rese, Inače, program Udruge “DICPDITI” jedan je od ukupno samo dva programa koji su zadovoljili sve uvjete i dobili zeleno svjetlo za provedbu od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest