Akiki ušla u glavni dio ITF turnira u slovačkoj Trnavi

Akiki ušla u glavni dio ITF turnira u slovačkoj Trnavi

Čini se kako su prvi nastup na WTA turniru u karijeri i prva pobjeda ostvarena u Portorožu, povoljno utjecali na tenis mlade Karlovčanke Indire Akiki. I ozljede su napokon malo poštedile karlovačku tenisačicu, čiji posljednji rezultati pokazuju da vrijedi daleko više od trenutačne 604. pozicije na WTA ljestvici.

Na 25.000 dolara vrijednom ITF turniru u slovačkoj Trnavi, Akiki je doista s lakoćom prošla kvalifikacije i plasirala se u glavni turnir. U prvom kolu voljom ždrijeba bila je slobodna, u drugom kolu “prošetala” je pored Poljakinje Gawlik sa 6:1 i 6:1, a u odlučujućem susretu za plasman u glavni turnir vrlo je uvjerljivo svladala čak 150 mjesta bolje plasiranu Talijanku Valentinu Confalonieri, ujedno i drugu nositeljicu kvalifikacija – sa 6:2 i 6:2.

U prvom kolu glavnog turnira protivnica je Rumunjka Madalina Gojnea, više od 300 mjesta bolje plasirana od Karlovčanke, no nastavi li Akiki s igrama iz kvalifikacija, ništa nije nemoguće.

Indire Akiki u Trnavi će nastupiti i u igri parova, upravo s Talijankom Confalonieri koju je izbacila u pojedinačnom susretu. Hrvatsko-talijanska kombinacija u prvom kolu igra protiv Slovakinja Butkovske i Tabak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest