Carpe Diem i Obiteljski centar obilježavaju Međunarodni dan mladih

Carpe Diem i Obiteljski centar obilježavaju Međunarodni dan mladih

U skladu s preporukama Ujedinjenih naroda i Nacionalnog programa za mlade, četvrtak, 12. kolovoza, obilježava se kao Međunarodni dan mladih. Time će službeno započeti i Međunarodna godina mladih, koja će potrajati do 12. kolovoza sljedeće godine.

Udruga Carpe Diem tim povodom priređuje program na Foginovom kupalištu i u Centru za mlade Grabrik.

U jutarnjim satima, točnije od 10 do 11.30 sati, na Foginovom će biti održana prezentacija projekata Carpe Diema “Budi NEovisan, budi svoj!” i “Info mladi za mlade”. Projekti su usmjereni prevenciji ovisnosti kroz informiranje mladih i mobilizaciju za sudjelovanje u društvenim sadržajima, a finaciraju ih Vlada RH, Ured za suzbijanje zlouporabe droga, i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Kroz prezentaciju, u navedenom terminu, održat će se nekoliko radionica gdje će se mladi moći kreativno izraziti, izraditi origami, govoriti japanski i slično.

Na Foginovom će svoje programe predstaviti i Obiteljski centar Karlovačke županije.

U Centru za mlade Grabrik od 17 do 19 sati održat će se debata na temu “Kultura nenasilja i tolerancije”, na kojoj će mladi iznijeti svoje mišljenje o sve češćem nasilju među mladima, nasilju u mladenačkim vezama te netoleranciji prema različitosti, koja je često posljedica predrasuda.

Voditelji svih aktivnosti su mladi volonteri udruge Carpe Diem koji pozivaju sve Karlovčane od 15 do 30 godina da im se pridruže u obilježavanju ovog dana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest