1. HNL: Dinamo – Karlovac 4:2, Zagrepčani ipak došli do pobjede

1. HNL: Dinamo – Karlovac 4:2, Zagrepčani ipak došli do pobjede

Bojkot na koji su pozvali Bad Blue Boysi potpuno je uspio. Na stadionu je bilo više Karlovčana nego Zagrepčana, uz stotinjak Gademza na jugu, i na ostalim tribinama bilo je dosta gledatelja iz grada na četiri rijeke.

U 21. minuti Dinamo je poveo pogotkom Sammira iz jedanaesterca. Sunara je oborio Ettoa i sudac Burilo pokazao je na bijelu točku. Sunara je “pročitao” Sammira no udarac je bio precizan i neobranjiv.

Nije dugo trajala prednost domaćina, Karlovčani se ne predaju i u 31. minuti pogotkom Viktora Špišića došli su do izjednačenja. Nakon sjajnog prodora Barić je ubacio u šesnaesterac Dinama, Špišić fino izigrao zagrebačku obranu i neobranjivo zatresao mrežu.

Karlovac se ne povlači, štoviše, nakon izjednačenja najizgledniju prigodu opet su imali naši nogometaši – Špišić je oštro pucao, lopta je išla pored gola, Kovačević je pokušao skrenuti je u mrežu, no malo je zakasnio.

U drugi dio Dinamo je ušao furiozno, u dvije minute uputili su Zagrepčani tri udarca na gol Karlovčana, no bez uspjeha, a kazna je stigla vrlo brzo. Prvijenac za Karlovčane postigao je Mario Tičinović, koji je tek prije nekoliko dana stigao u Karlovac na posudbu iz Hajduka. Asistenciju je zaradio Pilipović.

Dugo se Karlovac dobro nosio s Dinamovim napadima, nažalost ne i do kraja susreta –  u 75. minuti Dinamo je došao do izjednačenja. Pogodak je postigao Andrej Kramarić, koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Karlovca i udarcem s desetak metara svladao Sunaru. Ubrzo nakon pogotka Kramarić je proigrao Sammira i opet se zatresla mreža Hrvoja Sunare.

Pokušali su Karlovčani doći do izjednačenja, no, nažalost, još je jedna lopta završila u njihovoj mreži. Strijelac je bio Ante Rukavina.

Nije sramota izgubiti na Maksimiru i Karlovčani zaslužuju pljesak za prikazanu igru, ali nakon vodstva do 76. minute, teško je izbjeći i veliko žaljenje, mogli su igrači Karlovca danas i do prave male senzacije.

Šteta, no prvenstvo ide dalje. Već sljedeće subote u Karlovcu gostuje vrlo jaka momčad Rijeke. Ukoliko niste u gradu, taj susret možete pratiti i u izravnom prijenosu na HTV2.

DINAMO – KARLOVAC 4:2 (1:1)

Zagreb – Stadion u Maksimiru, Gledatelja 300, Sudac: Burilo (Osijek)

Dinamo – Lončarić, Cufre, Calello (od 69. Chago), Etto (od 57. Tomečak), Bišćan, Morales, Ibanez, Badelj (od 64. Kramarić), Sammir, Rukavina, Dodo. Trener: Sreten Ćuk.

Karlovac – Sunara, Barić, Karabatić, Juroš, Pilipović, Batarelo, Paracki, Husić, Kovačević (od 54. Štefančić), Špišić (od 83. Novinić), Tičinović (od 73. Jerneić).  Trener: Igor Pamić.

Strijelci: 1:0 Sammir (21, 11m), 1:1 Špišić (31), 1:2 Tičinović (51), 2:2 Kramarić (76), 3:2 Sammir (78), 4:2 Rukavina (89).

Žuti kartoni: Dodo (80)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest