Završeni radovi na kolektoru u Mačekovoj, kreće gradnja Žitne kuće

Završeni radovi na kolektoru u Mačekovoj, kreće gradnja Žitne kuće

Nakon mjesec i pol završeni su radovi na rekonstrukciji kolektora u Ulici Vladimira Nazora pa je jutros otvoren promet Nazorovom i na kružnom toku u Mačekovoj ulici. Radovi su se odnosili na saniranje dotrajalog kolektora koji je bi star, dotrajao i nedovoljnog kapaciteta za današnje potrebe.

Vrijednost radova je 1,4 milijuna kuna financiranih od gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija i Grada Karlovca 75 posto, dok su 25 posto potrebnih sredstava izdvojile Hrvatske vode. To je, naime, tek prva etapa planirane rekonstrukcije tog dijela kanalizacijske mreže. U drugoj etapi preostalo je dovršiti obnovu cjelokupnog kolektora i vodovodne mreže do križanja s ulicom Kralja Tomislava.

– Zahvalio bih se građanima grada Karlovca na strpljenju zbog radova koji su razvodnili promet u gradu. Dobro smo koordinirali projekt koji tek kreće – izradnja Žitne kuće tako da nemamo dva gradilišta jedno do drugog, rekao je gradonačelnik Damir Jelić. Kako je dodao, i u ova krizna vremena se dosta projektira i radi u vedrom duhu.

Po najavama investitora Nikole Hanžela i njegove tvrtke Karlovačka tiskara – Lana, izgradnja replike trebala bi početi. Prostor je ograđen, osiguran i očekuje se dolazak mehanizacije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest