U prvih sedam mjeseci čak 24% noćenja više nego u istom razdoblju 2009.

U prvih sedam mjeseci čak 24% noćenja više nego u istom razdoblju
2009.

I nakon srpnja se može reći kako je ovogodišnja turistička sezona u Karlovcu donijela bitne pozitivne pomake, pogotovo u broju noćenja. U prvih sedam mjeseci ove godine naš grad posjetilo je 11.047 turista, što je za 3% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no ostvarili su čak 24% više noćenja, ili konkretnije – 19.334.

Primjetan je i porast broja jednodnevnih turističkih posjeta – iako je to još uvijek neusporedivo sa situacijom iz osamdesetih godina, uređenje Foginovog i razni sadržaji počeli su privlačiti goste i iz drugih gradova pa i inozemstva, pa su se gotovo svakodnevno na obližnjem parkiralištu mogli vidjeti automobili zagrebačkih, ogulinskih, sisačkih, ali i stranih registarskih oznaka.

Tisuće posjetitelja zaustavljale su se i kod Muzeja naoružanja iz Domovinskog rata na Turnju, a iako im je ove godine na raspolaganju bio i Turističko informativni centar Turističke zajednice grada Karlovca, taj je prostor još uvijek neiskorišten – prvenstveno u financijskom smislu. Dok je u većini zemalja gotovo nemoguće naići na besplatan muzej, Gradski muzej koji upravlja ovim prostorom propušta prigodu za vrlo lijepu zaradu, jer procjena je da muzej godišnje posjeti oko 15.000 ljudi. Već sa simboličnom cijenom od 10 kuna radilo bi se o znatnim sredstvima koja bi se mogla uložiti u nove projekte.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest