“Peter Parker” pobjednik 1. karlovačkog vaterpolo turnira

“Peter Parker” pobjednik 1. karlovačkog vaterpolo turnira

U odličnoj atmosferi, na prepunom Foginovom kupalištu na Korani, uspješno je završen 1. karlovački vaterpolo turnir u organizaciji Kluba navijača Gademz, a uz potporu udruge mladih Šesta rijeka, tvrtke Zvijezda, Grada Karlovca i ugostiteljskog objekta Ami (svim Karlovčanima još uvijek poznatijeg pod “vječnim” imenom “kod Miloša”). Atmosfera je bila odlična, većina momčadi dovela je i svoje navijače i svakako se treba nadati kako će ovo postati nova karlovačka tradicija

Ratoborni Džemal Bijedić i tuljani

Na turniru je sudjelovalo šest momčadi, koje su u startu podijeljene u dvije skupine s po tri momčadi. U skupini A veliku borbu za prvo mjesto koje vodilo u finale vodili su Karlovački tuljani i Džemal Bijedić. Obje momčadi svladale su ekipu Plavobijeli – Silvija i u međusobnom ogledu odlučivali su o finalistu. Jedna od boljih utakmica turnira dovela je i do zahuktale atmosfere u vodi, došlo je čak i do tučnjave, no u konačnici je susret ipak uspješno priveden kraju.

Rezultati A skupine: Karlovački tuljani – Plavobijeli Silvija 6:3, Džemal Bijedić – Plavobijeli Silvija 4:0, Karlovački tuljani – Džemal Bijedić 3:2.

U skupini B sve je riješeno već nakon dvije utakmice. Momčad Peter Parker svladala je bez problema Cukriće, a nešto veći otpor pružili su im Obični sivi kitovi. Ipak, posve zasluženo ušli su u finale.

Rezultati B skupine: Peter Parker – Cukrić 9:3, Peter Parker – Obični sivi kitovi 4:2, Obični sivi kitovi – Cukrići 2:1.

U finalnom susretu vidjeli smo, očekivano, najbolji vaterpolo na turniru. Obje momčadi oslonile su se na iskusnije igrače (momčadi su imale pravo na po dva igrača koji nisu iz Karlovca) – Karlovački tuljani na Zagrepčanina (ali redovitog gosta našeg grada i koranskog kupališta) Luku Štrosara, a Peter Parker na Dubrovčanina Hrvoja Vukića. U odličnoj utakmici Peter Parker ipak je bio bolji i zasluženo slavio rezultatom 8:6 (Halovanić 4, Vukić 3, Grivičić 1 za Peter Parker, a Štrosar 5 i Hrvojević 1 za Karlovačke tuljane).

Velika podrška iz Zagreba

Voditelj i izvršni organizator turnira bio je Darko Lisac iz KN Gademz, a sve utakmice odsudio je savezni sudac, Zagrepčanin Borna Hrestak, koji je ujedno pružio i ogromnu logističku podršku turniru, besplatno posudivši kapice i odradivši suđenje samo za putne troškove.

Pobjedniku 1. karlovačkog turnira, momčadi Peter Parker, pripao je veliki prijelazni pehar koji je ujedno i najava da će se tradicija nastaviti, s tim da će već sljedeće godine umjesto turnira biti organizirana liga, koja bi trajala nekoliko vikenda u srpnju i kolovozu.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Štrosar iz momčadi Karlovački tuljani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest