Sve je spremno za početak Dana piva – organizator očekuje više od 100 tisuća gostiju

Sve je spremno za početak Dana piva – organizator očekuje više od
100 tisuća gostiju

Karlovački Dani piva u svom 24. izdanju kreću sutra svečanom povorkom od Karlovačke pivovare do šatorskog grada na prostoru Sportsko – rekreativnog centra Korana. Po riječima Nevena Šprajcera u ime NK Karlovca, izvršnog organizatora priredbe, sve je spremno za početak pivarijade. – Ovo je druga godina da NK Karlovac organizira Dane piva i nadamo se da ćemo napraviti pomak u kvaliteti ponude i organizacije. Što se tiče financijskih efekata očekujemo približnu dobit, rekao je Šprajcer dodavši kako je NK Karlovac prošle godine zaradio oko 700 tisuća kuna. Organizator očekuje i dnevnu posjetu između 12 i 15 tisuća ljudi što bi, ako vremenske prilike dozvole, ovogodišnje Dane piva moglo učiniti rekordnim. Zanimljivo, dok Dane piva nije preuzeo NK Karlovac, manifestacija je redovno bila u minusu koji se morao krpati iz gradskog proračuna. Prošle godine bila je dohodovna sa svega 150 tisuća proračunskih kuna dok ove godine ima tek “logističku potporu”.

Karlovačka pivovara u ovogodišnjoj manifestaciji nema apsolutni ekskluzivitet već će na Danima piva biti zastupljena sa 70 posto. Novitet je nastup Zagrebačke pivovare sa svojim šatorom, Panonske pivovare, te poznatog pivskog branda Paulanera. Ljubitelji zabave pod šatorima Dana piva ove će godine, međutim, plesati uz nešto slabije rangirane izvođače. Naime, otkazani su nastupi Jasmina Stavrosa, Crvene jabuke i Severine tako da će se pivopije morati zadovoljiti onima što se nudi.

Dane piva uz tradicionalni vatromet i zdravicu otvorit će klapa Kampanel, dok će sljedećih dana nastupiti: 28.8. Jole, 29.8. Maja Šuput, 30.8. Neda Ukraden, 31.8. Goran Bare, 01.9. Dražen Zečić, 02.9. E.T, 03.9. Slavonske lole, 04.9. Sandi i 05.9. Zlatko Pejaković

Kako je napomenuo Šprajcer, zabavni program bit će i pod drugim šatorima, tako da će zasigurno svatko naći nešto za sebe. U planu su nastupi lokalnih bendova, dok će mladi i ljubitelji čvršćeg zvuka na svoje doći s druge strane Korane na Foginovom kupalištu gdje će svaku večer nastupati punk i rock bendovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest