Opačić: Građani će platiti najveću cijenu lažnog rebalansa

Opačić: Građani će platiti najveću cijenu lažnog rebalansa

Milanka Opačić i Ivo Jelušić, saborski zastupnici SDP-a, u društvu kolega s lokalne, karlovačke, razine posjetili su Karlovačke dane piva. Zastupnica Opačić komentirala je najnoviji poteze vlade – toliko kritizirani rebalans proračuna.

– Mi građani platit ćemo najveću cijenu ovog lažnog rebelansa, godinama ćemo plaćati nedostatak energije i hrabrosti da se nešto učini ovim rebalansom, da se smanje državni trošokovi. Bilo je nekorektno od premijerke kada je govorila da tražimo smanjenje plaće i mirovine, jer je bilo puno više stavki, ne samo na kojima se moglo uštedjeti, već i ubrati novac, primjerice, porez na nogometne transfere, porez na kapitalnu dobit i na ekstra imovinu, rekla je Milanka Opačić dodajući da ima mnogo gospodarstvenika koji ne plaćaju puni porez navodeći kao primjer Agrokor i vlasnika mu Todorića.

Rekla je da bi se premijerka i ministri trebali pozabaviti stvarnim problemima, jer država tone iz dana u dan i ljudi sve teže žive.

Odgovarajući na novinarsko pitanje rekla je da bivši premijer jest doista bivši te da će se vidjeti hoće li istrage napokon razotkriti zbog čega je premijer otišao, ali i način na koji je bivši premijer živio i radio.

Nije željela posebno komentirati nova istraživanja kojima se bilježi porast popularnosti njezine stranke.

– Ne komentiramo istraživanja, ona pokazuju tendeneciju, ali SDP je stranka koja je i do sada građanima nudila rješenja, nudit ćemo i dalje. Izbori će pokazati tko će dobiti najviše zastupnika u parlamentu, a s time i mogućnost da složi Vladu, kazala je.

– Problemi su veliki, a HDZ ne zna riješiti niti jedan, što znači da će ih opet ostaviti nama kao što ih je ostavio 2000. godine, a onda će HDZ u oporbi biti puno glasniji nega danas, kada su na vlasti, zaključila je Milanka Opačić.

Njezin kolega Jelušić, otprije dva mjeseca saborski zastupnik nakon što se povukao s mjesta zamjenika gradonačelnika Bandića, priznao je da je Zagreb Karlovcu ukrao ideju za pivski festival.

– Nema razloga da naš Rujanfest ne ide, Zagreb ga je prepisao od Karlovca, nije to grijeh priznati. Volio bih da takvih stvari bude više i po cijeloj Hrvatskoj jer je to spoj biznisa i zabave, rekao je Jelušić, dodajući da se u na Danima piva u Karlovcu osjeća kao kod kuće.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest