Turistička zajednica u Nizozemskoj pronašla partnere u projektima revitalizacije Zvijezde

Turistička zajednica u Nizozemskoj pronašla partnere u projektima
revitalizacije Zvijezde

Boravak predstavnika karlovačke Turističke zajednice u Nizozemskoj se isplatio jer su u zemlji tulipana pronađena dva kvalitetna partnera u projektu Learntour. Kako je objasnila Nikolina Lisac iz TZ, Learntour je projekt koji je TZ prijavila na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU, a radi se o mobilnosti, jednoj od aktivnosti u okviru programa Leonardo da Vinci namijenjenom cjeloživotnom učenju.

-S partnerima iz turističkog ureda Veluws ostvarili smo odličnu suradnju koja je rezultirala pisanjem projektnog prijedloga za partnerstvo. Razgovori o novom zajedničkom projektu obuhvaćali su edukaciju, promociju i karlovačku Zvijezdu (s naglaskom na revitalizaciju i turistički razvoj Zvijezde te na temu vode u šančevima ili dijelu šančeva). Osim turističkog ureda Veluws novi mogući gradovi – partneri projekta su gradovi utvrde s tog područja – Elburg, Hattem i Harderwijk, priopćila je Lisac. Kako dodaje za TZ grada Karlovca slijedi pisanje izvješća Agenciji za mobilnost o rezultatima i aktivnostima provedenim za vrijeme posjeta nizozemskim partnerima, o čemu ovisi dobivanje preostalih 20% sredstava namjenjenih projektu. Ta sredstva se, naime, doznačuju, nakon realizacije projekta i dostavljenog izvještaja.

– S obzirom da smo realizirali sve zacrtane aktivnosti projekt možemo ocjeniti vrlo uspješnim, a nastavak dobre suradnje sa turističkim uredom regije Veluwe smatramo kvalitetnom osnovom za realizaciju novih projekata, zaključila je Nikolina Lisac.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest