Odlična punk zabava na Foginovom – slijede još tri koncertne večeri

Odlična punk zabava na Foginovom – slijede još tri koncertne večeri

Odličnu zabavu pružila su Karlovčanima sinoć tri punk-rock benda iz Zadra, Zagreba i Karlovca. Na Foginovom kupalištu, u organizaciji udruge Šesta rijeka i tvrtke Zvijezda, za mlade ljubitelje žestoke glazbe zasvirali su zadarski Rewolti, zagrebački Shoot me Wendy i sve popularniji mladi karlovački punkeri iz benda Me as well.

Rewolti su pošteno i energično odradili svoj nastup, iako im na ruku nije išao raniji početak svirke, zbog čega su nastupili pred vrlo malim brojem ljudi. Posjetitelji su se polako počeli okupljati tek za nastupa zanimljivog i kvalitetnog Shoot me Wendy, benda s dva ženska vokala, koji je i rasplesao ekipu, još uvijek pomalo raspršenu po cijelom šatoru. Oba benda bilo bi zanimljivo vidjeti i u manjem klupskom prostoru, svakako prikladnijem za ovakav tip glazbe.

Napokon album? Ajd!

Me as well polako postaju kultni lokalni bend, no sada je vrijeme da razmisle o tome zadovoljava li ih taj status ili žele pokušati ponešto napraviti i izvan gradskih granica. Više nisu tek simpatični mladi bend (počeli su još kao osnovnoškolci!), godine prolaze, broj lokalnih fanova raste, koncerti su im dobro posjećeni i atmosfera je sjajna, no bend još uvijek ima donekle neozbiljan pristup kada je u pitanju promocija. Zato su dobre vijesti da, čini se, napokon pripremaju prvi album pa im želimo što više svirki i u Karlovcu, ali i izvan grada.

Pred kraj nastupa sve je preraslo u opću veselicu, pogotovo u trenutku kada su Karlovčani zasvirali “Za nju”, hitić zagrebačkog Kinokluba, a na stejdžu im se pridružio pjevač ovog sve popularnijeg benda.

Atmosfera je bila odlična, posjeta solidna, ali mogla je biti i bolja. No, dio opakih tinejdžera koji su inače zakleti punkeri i ljubitelji žestoke glazbe bio je opravdano spriječen – morali su obrati rajčice i popraviti staju na Farmvilleu, učlaniti se u grupe “Volim punk”, “Mrzim turbo folk” i “Ugasimo glupi Facebook i vratimo se na ulice”, prokomentirati nove fotke prijateljice iz Našica te promijeniti Facebook status u “Joj, kako mi je dosadno, da bar ima neka svirka”.

Program za naredne tri večeri

Svirke na Foginovom se nastavljaju i naredne tri večeri. Večeras program otvara odličan rock-blues bend Dado i kajdanke, nakon čega slijedi zagarantirana zabava do kasno u noć uz dugoreške cover majstore Mondo Bizarro. Sutra su na rasporedu metalci – zagrebački Underdust, karlovački Eclipse of time i za kraj laganija svirka uz zagrebačko-karlovačke Dukes of hazzard. Napokon, u nedjelju sviraju veterani i legende karlovačke scene Duhovna pastva, te Made in Taiwan i Deph. Upad na sve koncerte je besplatan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest